Nakazanih novih 27 milijonov evrov mesečnega temeljnega dohodka

Finančna uprava je danes izvedla nakazilo mesečnega temeljnega dohodka in delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok. Mesečni temeljni dohodek je po podatkih finančne uprave prejelo več kot 25.800 upravičencev, izgubljen dohodek pa 120 upravičencev.

V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 upravičencem za izplačilo mesečnega temeljnega dohodka, ki so do 31. oktobra 2020 vložili izjavo, da zaradi posledic epidemije ne morejo opravljati dejavnosti ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu tudi po zaključku epidemije, ter izpolnjujejo druge zakonske pogoje, nakaže Finančna uprava mesečni temeljni dohodek za oktober do 10. novembra 2020. Na tej podlagi je Finančna uprava danes izvedla nakazilo 25.883 upravičencem, v skupnem znesku 27.280.784,55 evrov.

V skladu z omenjenim zakonom je danes Finančna uprava 120 samozaposlenim, družbenikom in kmetom, nakazala tudi 30.250 evrov delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok v mesecu oktobru.

Sredstva so prejeli tisti zavezanci, ki so vlogo vložili do 31. oktobra 2020 in ki so izpolnjevali zakonske pogoje, so še sporočili iz uprave.

Več informacij glede obeh dohodkov (o pogojih za dodelitev dohodkov, o pravicah, obveznostih, rokih, itd.) si lahko preberete tukaj.

VIR: gov.si, Finančna uprava Republike Slovenije

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun