Search
Close this search box.

Najbolj slavna katra ta hip – “Katra Fratar” je obiskala Ravne na Koroškem (FOTO)

Trenutno najbolj znano in najbolj opazno vozilo v Sloveniji – HUMANITARNA KATRA FRATAR, so včeraj bratje Fratar pripeljali na Ravne na Koroškem in obiskali Koroški gasilski zavod ter pozdravili predstavnike Občine Ravne na Koroškem, na čelu s podžupanom Petrom Stočkom.

Družina Fratar iz Dravograda uspešno nadaljuje plemenito zgodbo nekdanjega predsednika RS g. Boruta Pahorja, ki je izkupiček svojega prodanega vozila v celoti predal v dobrodelne namene. Zdaj s kupci – člani družine Fratar, Katra Fratar nadaljuje svojo dobrodelno pot in nabira sredstva, ki jih bodo namenili Junakom 3. nadstropja, Inštitutu Zlata pentljica in Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

Izjemno ohranjeno vozilo, ki zbuja nostalgijo po starih časih, bo zaključilo svojo dobrodelno pot v začetku aprila.

Gasilci Koroški Gasilski Zavod in PGD Ravne na Koroškem so katro opremili z gasilnim aparatom ter darovali denar. Pri tem je gospod Dejan Salčnik dejal: “V Koroškem gasilskem zavodu smo počaščeni in izjemno ponosni, da se je družina Fratar s slavno katrco ustavila tudi pri nas. Katrco smo za še večjo varnost opremili z manjšim gasilnim aparatom. Če kdo, potem zagotovo gasilci vemo, kaj pomeni pomagati ljudem in zato smo se tako poklicni kot prostovoljni gasilci in tudi jaz osebno odzvali ter prispevali donacijo. Gesta družine Fratar je sploh v teh težkih časih še toliko bolj pohvale vredna in zato velik poklon za veliko srce.”

Sredstva lahko po svojih zmožnostih še vedno prispevate vse do vključno 31. 3. 2023, preko QR kode oz. nakazila na namenski račun, v torek, 4. 4. 2023, pa bo ob 15. uri v dvorcu Bukovje v Dravogradu, med donatorji oz. vsemi sodelujočimi v akciji, potekalo veliko žrebanje novega lastnika/lastnice, kamor prihaja tudi naš bivši predsednik Pahor.

Predaja vozila bo potekala ravno na dan, ko slavi občina Ravne na Koroškem svoj občinski praznik, v sredo, 12. aprila 2023. 

Fratarjevim v drugem humanitarnem krogu zbiranje sredstev za otroke več kot odlično teče – 1. 3. 2023 do 16. 3. 2023 je višina zbranih sredstev 104.090,83 €! Njihovo dobrodelno gesto s Katrco Fratar s ponosom spremljajo tudi na Ravnah, pozdravlja jo župan dr. Tomaž Rožen in njihovi gasilci in gasilke.  

V mestu, ki se ponaša s pisnim priznanjem uspešnega sodelovanja z vsemi deležniki v boju proti raku, se družini Fratar zahvaljujejo za njihov prispevek in pomoč!

Hvala družina Fratar in @Katra Fratar 2. krog in uspešno na cilj”, so zapisali na Občini Ravne.

Katra Fratar, se je včeraj ustavila tudi v podjetju MG ROHR, ki je velik poslovni partner podjetja Hygal.

Navdušenja nad Katro ni manjkalo. Lastnika podjetja sta darovala 3000 €, prav tako pa so tudi vsi zaposleni darovali 3000 €.

FB Katra Fratar

Celotnemu kolektivu in lastnikoma, se iz srca še enkrat zahvaljujemo“, so zapisali na Facebook profilu Katra Fratar.

Vir: Občina Ravne in FB Katra Fratar

Dogodki

Trenutno najbolj znano in najbolj opazno vozilo v Sloveniji – HUMANITARNA KATRA FRATAR, so včeraj bratje Fratar pripeljali na Ravne na Koroškem in obiskali Koroški gasilski zavod ter pozdravili predstavnike Občine Ravne na Koroškem, na čelu s podžupanom Petrom Stočkom.