Search
Close this search box.

Na včerajšnjem odprtem cepljenu v Slovenj Gradcu se je cepilo 290 oseb

Včeraj sta SB Slovenj Gradec in ZD Slovenj Gradec s skupnimi močmi organizirali množično odprto cepljenje za vse zainteresirane. Na cepljenju, ki je potekalo brez predhodne prijave in z možnostjo izbire različnih cepiv, se je cepilo 290 oseb, med njimi 10 otrok, ki so bili mlajši od 16 let.

»Vsak od nas lahko pomembno prispeva k preprečevanju širjenja virusa. Izjemno sem ponosen, da Koroška spada v sam vrh regij po precepljenosti.

Vesel sem odličnega odziva občanov, ki so se udeležili včerajšnjega dneva odprtih vrat in obiskali cepilni center pred ZD Slovenj Gradec. Ugotavljamo, da je takšna strategija, kjer se prebivalci cepijo brez predhodne najave in z možnostjo izbire različnih vrst cepiv, zelo uspešna.

Z visoko precepljenostjo, bomo v regiji zagotovo beležili tudi manjše število hospitalizacij in s tem upamo na normalno delovanja oddelkov in enot bolnišnice v jesensko zimskem obdobju. Zato bomo v tej smeri delovali tudi v prihodnje, s čimer bomo lahko dodatno skrajševali čakalne dobe,« je povedal direktor SB Slovenj Gradec Janez Lavre, dr. med.

VIR: SB Slovenj Gradec

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
2 let nazaj

Bravo direktor! Tako naprej!

Dogodki