Search
Close this search box.

Na svetovnem natečaju Plakat miru zmagala Korošica Anja Rožen

Na svetovnem natečaju Plakat miru, ki ga vsako leto organizira mednarodna organizacija Lions Clubs International, je s svojo sliko zmagala osmošolka Anja Rožen z Raven na Koroškem. Na natečaju je sodelovalo več kot pol milijona otrok s celega sveta s 600.000 slikami, na spletni strani navaja Občina Ravne na Koroškem.

Tokratni natečaj Plakat miru je potekal pod geslom Vsi smo povezani, zmagovalna slika Anje Rožen pa je nastajala pod mentorstvom profesorice likovne umetnosti na ravenski Osnovni šoli Prežihovega Voranca Alijane Tertinek.

“Slika predstavlja povezanost ljudi in planeta Zemlja. Ljudje se na njej držijo eden drugega, pri čemer se moramo zavedati, da če eden popusti, bodo vsi padli. Želim si, da moja slika pripelje do razmišljanja o povezanosti, tudi z ljudmi, ki jih morda sploh ne poznamo,” je po poročanju spletnega portala Večer Koroška dejala letošnja zmagovalka natečaja Anja Rožen.

“Gre za izjemen dosežek, ki predstavlja nov mejnik slovenskega lionizma v mednarodni javnosti,” so na družbenem omrežju zapisali pri Zvezi Lions klubov Slovenije, potem ko so zmagovalko pred dnevi razglasili v palači Združenih narodov v New Yorku.

Svetovni natečaj Plakat miru je potekal 34., Zveza Lions klubov Slovenija pa je na njem sodelovala petindvajsetič. Zmagovalka je svoje delo izdelala pod pokroviteljstvom Lions kluba Slovenj Gradec.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Tatjana
Tatjana
1 leto nazaj

Fantastično!

Dogodki