Search
Close this search box.

Na sprejemu pri Pahorju med udeleženkami tudi dijakinja ravenske gimnazije

Predsednik republike je Borut Pahor je včeraj v predsedniški palači sprejel dijakinje, ki so sodelovale v projektu Mlade veleposlanice, in njihove mentorice. Pri predsedniku je bila tudi dijakinja Gimnazije Ravne na Koroškem.

Dijakinje so se skupaj z njihovimi mentoricami, na slovesnosti v predsedniški palači, kjer jih je sprejel predsednik republike Borut Pahor, pogovarjale o pridobljenih znanjih. Predsednik pa jim je posebej položil na srce, naj sledijo svojim sanjam in naj bodo pri tem ambiciozne.

Med udeleženkami je bila tudi dijakinja Gimnazije Ravne na Koroškem.

“Mentorski program ‘mlade veleposlanice’, ki se je začel marca 2019 na pobudo takratne državne sekretarke Simone Leskovar v sodelovanju s slovenskimi in tujimi veleposlanicami v Ljubljani, je sodelujočim dijakinjam ponudil edinstven vpogled v aktivnosti diplomacije, naslavljanja aktualnih globalnih vprašanj in delovanja Republike Slovenije na različnih področjih v mednarodnih odnosih, protokolarnih in konzularnih zadev, promocijskih aktivnosti in gospodarstva, delovanja sistema izobraževanja in znanosti, financ in davkov, varnosti in notranjih zadev, vključno z mednarodnimi aktivnostmi Policije, delovanje parlamentarne dimenzije, civilne družbe in medijev.”  so napisali na portalu GOV.SI.

VIR: GOV.SI