Search
Close this search box.

Na Šancah že nekaj časa ne deluje javna razsvetljava, JKP Ravne išče rešitev za odpravo težave

V delu naselja Na Šancah na Ravnah na Koroškem že dlje časa ne deluje javna razsvetljava.

V zadnjih dneh se je na naše uredništvo obrnilo več bralcev, ki že več kot mesec dni čaka na to, da bi luči javne razsvetljave v delu naselja Na Šancah na Ravnah na Koroškem znova začele delovati.

Kot so nas obvestili bralci, so luči na enem odseku naselja nehale goreti že pred božičem, v decembru 2023, na kar so opozorili tudi dežurno službo Javnega komunalnega podjetja Ravne.

Včeraj, 7. februarja 2024, so predstavniki Četrtne skupnosti Javornik-Šance na svojem Facebook profilu zapisali, da so o nedelovanju luči že seznanili občino, prav tako odgovorne za javno razsvetljavo na JKP Ravne.

Z JKP Ravne so ob tem sporočili, da so si stanje na terenu že ogledali in poskusili luči znova usposobiti. Kot smo izvedeli, so se intervencije zvrstile že kmalu po prvih prejetih klicih na dežurno službo JKP, še v decembru. Vendar se je ob tem izkazalo, da je težava luči v naselju Na Šancah na žalost širše narave in bolj kompleksna, ter da bo zaradi tega potrebno iskati drugačne rešitve.

Bralci, ki so nas opozorili na nedelujočo javno razsvetljavo v naselju Na Šancah, vidijo težavo predvsem v tem, da je cesta v večernih in jutranjih urah poledenela in zelo spolzka, vidljivost na odseku, kjer luči ne delujejo, pa zelo slaba. Preko dneva se zaradi višjih temperatur tali sneg, ki se nahaja ob cestišču in v večernih urah, ko temperature padejo, je hoja na neosvetljenem delu naselja precej nevarna.

Kot smo že poročali, je poledica zelo nevarna, ravno v teh dneh so na Ravnah gasilci reševali občanko s poledenelega in spolzkega terena z vrvno tehniko.

Mi bomo spremljali, kako se bo situacija z javno razsvetljavo na Šancah razpletla in vas o tem obveščali.

Dogodki

V delu naselja Na Šancah na Ravnah na Koroškem že dlje časa ne deluje javna razsvetljava.