Search
Close this search box.

Na Rimskem vrelcu začetek gradnje, dobri obeti tudi za razvoj Ivarčkega jezera

Na območju Rimskega vrelca v Kotljah bodo po napovedih prihodnji teden začeli z gradnjo oz. urejanjem športno-rekreacijskega dela, ob robu katerega bodo na novo postavili tudi fontano s širše poznano in javno dostopno kotuljsko slatino. Medtem se kažejo dobri obeti tudi za razvoj bližnjega Ivarčkega jezera, ki dobiva novega lastnika.

Dobro leto dni po tem, ko je podjetje Rimski vrelec od Občine Ravne na Koroškem kupilo propadajoči kompleks Rimski vrelec v Kotljah, je za prihodnji teden napovedan začetek del za ureditev športno-rekreacijskega dela tega kompleksa.

Ureditev tega dela bo zaključena letos, odprtje pa načrtujejo za prihodnjo pomlad, je za STA povedal direktor družbe Rimski vrelec Peter Čuješ. Zatem bo na vrsti gradnja glampinga in novega hotela na mestu, kjer so januarja letos podrli propadajoči objekt.

V sklopu ureditve športno-rekreacijskega dela bodo uredili lokal z razgledom, veliko otroško igrišče, tenis igrišče, novo odbojkarsko igrišče ter dve padle igrišči, ki bosta novost v športni ponudbi na Koroškem. Celotno območje bo povezovala krožna sprehajalna pot.

Posebno mesto bo na tem območju dobila tudi kotuljska slatina, po kateri je kompleks Rimski vrelec tudi poznan. V obliki fontane bo umeščena na območje ob cesti Kotlje-Ivarčko jezero, voda pa bo še naprej javno dostopna. Poleg tega bo Geološki zavod Slovenije v okviru čezmejnega Interreg projekta KaraWAT opravil raziskave vode in pregledal stanja vrtin.

Začrtan poslovni model in smer turističnega razvoja so pri Rimskem vrelcu zaokrožili tudi s celovito tržno znamko in novo vizualno podobo, ki so jo zasnovali pri podjetju Lanara Consulting.

Celotna naložba v oživitev kompleksa, ki ga bodo po načrtih dokončno uredili v letu 2024, je bila ocenjena na okoli tri milijone evrov, za vlaganji pa stojita investitorja Marjana Kaker in Branko Dervodel.

Preberite še: Na Rimskem vrelcu oživitev turizma podprli tudi z novo tržno znamko (FOTO)

Medtem se kažejo dobri obeti tudi za razvoj bližnjega Ivarčkega jezera, ki je prek družbe Ivarčko v lasti konjiškega podjetja SG Automotive, ki je v prisilni poravnavi. V postopku prevzema lastništva nad družbo SG Automotive in s tem tudi Ivarčkega jezera sta Uroš Čufer in njegov partner Ugur Yildirim. Kot je v zvezi z Ivarčkim jezerom Čufer povedal za STA, načrtujejo nadaljnji razvoj območja, vendar natančnih dolgoročnih načrtov še nimajo, jih bodo pa pripravili z zunanjim izvajalcem.

Bodo pa že letos pristopili k čiščenju jezera in k prvim ureditvam z namenom, da prispevajo k čimprejšnji oživitvi območja, ki je bilo v preteklosti zelo priljubljena izletniška točka. Za to se zavzemajo tudi na Občini Ravne na Koroškem, ki je doslej skrbela za nujno vzdrževanje na območju jezera in kjer so pred dnevi tudi razkrili, da ima Ivarčko jezero novega lastnika.

Da se bosta prihodnji ponudbi Ivarčkega jezera in Rimskega vrelca, ki ležita pod Uršljo goro, lahko dopolnjevali, sta za STA dejala tako Čuješ kot Čufer.

Preberite še: V občini Ravne na Koroškem v teku veliko naložb, Ivarčko jezero z novim lastnikom

Dogodki

Na območju Rimskega vrelca v Kotljah bodo po napovedih prihodnji teden začeli z gradnjo oz. urejanjem športno-rekreacijskega dela, ob robu katerega bodo na novo postavili tudi fontano s širše poznano in javno dostopno kotuljsko slatino. Medtem se kažejo dobri obeti tudi za razvoj bližnjega Ivarčkega jezera, ki dobiva novega lastnika.