Search
Close this search box.

Na Ravne prispela obljubljena pomoč Slovenske vojske

Na delovnem obisku v soboto, 22. julija 2023, je minister za obrambo Marjan Šarec z ekipo, ob ogledu razdejanja, ki ga je povzročilo nedavno neurje, obljubil pomoč Slovenske vojske.

Danes, 24. julija 2023, je pravkar na Ravne na Koroškem prispela ekipa Slovenske vojske, ki bo pomagala pri odpravi posledic neurja, kot je to obljubil minister za obrambo, Marjan Šarec, ob svojem sobotnem delovnem obisku na od neurja najbolj prizadetih območjih na Koroškem.

Na Ravne je prispela tretja pehotna četa 74. pehotnega polka Maribor, pod operativnim vodstvom Milana Cafute. Na Ravnah je trenutno 10 pripadnikov SV, ki bodo predvidoma delali v dveh ekipah. Ena ekipa bo v Kotuli delala na strugi in se pomikala proti toku navzgor do Kotelj, kjer bodo čistili padlo drevje, vejevje, naplavine in strugo. Druga ekipa pa se bo, v primeru, da bodo na voljo ustrezni delovni stroji Slovenske vojske, lotila sanacije na lokaciji Podgore, kjer je potrebno odstraniti večje količine naplavin, cca. 150 kubičnih metrov materiala.

Na občini Ravne na Koroškem sta jih, zaradi odsotnosti župana dr. Tomaža Rožena, sprejela podžupan Andrej Erjavec in direktorica občinske uprave mag. Vlasta Kupljen, ter direktor podjetja JKP Ravne d. o. o., Miha Horvat in namestnik poveljnika Štaba CZ občine Ravne na Koroškem, David Vaukman.

V preteklem vikendu so bile že izvedene sanacije najnujnejšega – od zadelanih propustov na cesti na Podgoro, urejanja povezave do vodnega hrama, čiščenje v okolici Ivarčkega jezera, pri kmetiji Kovač Razgoršek, kjer voda spodjeda zemljino blizu hiše, ob ustreznem sodelovanju pristojnih z VGP Drava in ostalih pa pričakujemo se nujno urejanje struge s spodjedenimi škarpami na Brdinjah in Javorniku ter Ob Suhi.

Besedilo: Občina Ravne na Koroškem

Dogodki

Na delovnem obisku v soboto, 22. julija 2023, je minister za obrambo Marjan Šarec z ekipo, ob ogledu razdejanja, ki ga je povzročilo nedavno neurje, obljubil pomoč Slovenske vojske.