Search
Close this search box.

Na Ravne prihaja Maja Miloševič z Odrom za gluhe

V soboto, 3. 11. 2018, ob 20.00, bo Kompleks na Ravnah na Koroškem obiskala Maja Miloševič ter predstavila svojo zadnjo izdano zbirko – Oder za gluhe. V pogovoru, ki ga bo vodila Barbara Žvirc, bomo izvedeli vse o zbirki, s katero se je Maji uspelo uvrstiti v ožji krog izbora za letošnjo Jenkovo nagrado.

Naslovnica: Asha Past – Trenutek v Gromki-, Postavitev: HandBag

 

Na kratko o avtorici.

Maja Miloševič se na literarni sceni pojavlja že nekaj let z objavami v različnih literarnih revijah (Apokalipsa, Dialogi, Mentor), na spletnih straneh (LUD Literatura) ter z nastopi na literarnih večerih in festivalih (Platforma za literaturo, zvočenje in performans Ignor, Festival Ignor, Živa književnost, Mlade rime …). Leta 2014 je bila finalistka Mentorjevega natečaja za mlado literaturo Urška, letos pa je izdala prvenec Oder za gluhe (Center za slovensko književnost, Aleph, 2018), s katerem je tudi nominirana za Jenkovo nagrado.

O Maji smo že pisali tudi na naši spletni strani.

https://www.koroskenovice.si/novice/med-nominiranci-za-jenkovo-nagrado-tudi-korosica-maja-milosevic/

O uvrstitvi v ožji izbor za Jenkovo nagrado in o jutrišnjem dogodku pa je Maja povedala: »Bila sem presenečena, že ko se je Oder za gluhe znašel na long listi, ožjega izbora res nisem pričakovala. Zelo sem vesela in počaščena. Iskrene čestitke, Tonetu Škrjancu, ki je zasluženo prejel letos Jenkovo in tudi Veronikino nagrado. Jutri pa vse lepo vabim na predstavitev mojega prvenca na Koroškem v KMKC Kompleks na Ravnah, kjer bova z Barbaro Žvirc debatirali o Odru in še čem, na koncu pa sledi performans Stanje po Bitencu«

 

Dogodki