Search
Close this search box.

Na Ravnah zopet možna izposoja “Picikla”, potrebna je nova kartica

Od četrtka je na Ravnah zopet možna uporaba avtomatiziranega sistema izposojo mestnih koles “Picikl”.

Iz občine obveščajo vse uporabnike, da je za izposojo “Picikla” potrebna nova kartica, ker stara zaradi predelave sistema ni več uporabna. S podpisom pogodbe in splošnimi navodili uporabe lahko novo kartico pridobite v sprejemni pisarni občine Ravne.

Natančna navodila za izposojo koles so navedena na terminalu vsake postaje, na naslednjih lokacijah: postaja v bližini Mestne hiše, pri športnem centru DTK, v bližini vrtca Enote Ajda na Javorniku, v Kotljah poleg avtobusne postaje, v Dobji vasi, na Čečovju in v Strojnski reki poleg avtobusne postaje.

Na občini še opozarjajo, naj vsi uporabniki upoštevajo splošne ukrepe za zaščito pred okužbo z koranavirusom.

Župan dr. Tomaž Rožen pa je dodal: “Želimo, da za vaše najrazličnejše dnevne aktivnosti izkoristite brezplačno uporabo mestnih koles v čim večjem številu.”

Naj spomnimo, da želijo na Ravnah s projektom “Picikl” doseči večjo trajnostno mobilnost v prometu. Široka uporaba tovrstnih sistemov namreč lahko prispeva k zmanjšanju zastojev avtomobilskega prometa, zmanjšanju onesnaževanja in podnebnih sprememb in prihranku časa udeležencev v prometu, obenem pa prispeva k izboljšanju zdravja ljudi.

Preberite še: FOTO: PICIKL za več zdravja in manj onesnaževanja

VIR: Občina Ravne

Dogodki