Search
Close this search box.

Na Ravnah že od jutra na terenu dežurne službe. v grajskem parku udar strele poškodoval evropski macesen

Včerajšnje popoldansko neurje se je zneslo nad mnogimi površinami, potkami, propusti, objekti in cestami tudi na območju občine Ravne na Koroškem, kjer so danes že ves dan na terenu dežurne službe.

Na občini nam ocene nastale škode še nimajo, po telefonu pa so za naš medij povedali to, kar so med drugim zapisali tudi na spletni strani občine.

Preberite tudi: Na Koroškem zalilo številne objekte in ceste, hudournik ogrožal stanovanjsko hišo, sprožilo se je več zemeljskih plazov

Ravenski gasilci so poskrbeli za najnujnejše, naše dežurne službe pa so že od jutra na terenu in ocenjujejo škodo. Javni zavodi v občini so bili pozvani k pregledu in oceni stanja, zaenkrat razen javljenega zamakanja v športni dvorani ZKŠTM Ravne, na DTK-ju, ni evidentiranih večjih poškodb objektov, nekaj škode je nastalo tudi na zasebnih objektih in površinah,” je navedeno v sporočilu za javnost.

Na spletni strani občine tudi navajajo, da je v grajskem parku udar strele poškodoval evropski macesen, stanje bo ocenila arboristka, ki bo predlagala tudi ustrezno sanacijo, voda pa je sprala gramoz in poškodovala pohodne poti.”

Meteorna voda je poplavila in ogrožala tudi objekte in ceste na Brdinjah. Gasilci PGD Ravne na Koroškem in PGD Kotlje so že včeraj črpali vodo, jo preusmerjali, čistili zamašene odtoke in odstranjevali posledice nanosa zemljine in peska ter nevestnega odlaganja smeti v naravi. Na cestni infrastrukturi so vidne posledice na Čečovju, v Strojanski Reki, na poti na Navrški vrh.”

“Višino nastale škode je trenutno težko ovrednotiti, saj se bo v celoti pokazala šele po sanaciji in vrnitvi v prvotno stanje, kar je trenutno prioritetna naloga vseh terenskih služb. Hvala vsem, ki ste že priskočili na pomoč, ko je bila ‘huda ura’ in seveda vsem, ki na terenu že rešujete nastalo stanje,” so še zapisali na spletni strani občine ravne na Koroškem.

Po naših podatkih pa je včeraj na Dobrijah pri Ravnah na Koroškem, okoli 17. ure, med nevihto in grmenjem, udarila strela na eno od dvorišč. Kot so dogodek za naš medij opisali domačini, je bila strela vidna kot pet metrski ogenj. Poškodovanih je bilo vsaj 6 televizorjev in modemov. Po naših podatkih so zaradi udara strele brez signala tudi na Tolstem Vrhu.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miroslav paškvan
miroslav paškvan
3 let nazaj
  • krajani Dobrij smo se naveličali teh dogodkov…ob vsakem neurju ostanemo brez telefonov, interneta – ali elektrike…očitno, nimamo ta pravo tehniko, ki bi zagotavljal varno uporabo…Bolj boleče je dejstvo, da je Koroška oskubljena – ukinjene so servisne službe tako Telecoma kot tudi Elektra Celje…potem moramo čakati usmiljenje istih – da pridejo iz Maribora …naši župani bi morali vrniti te službe nazaj …!

Dogodki

Včerajšnje popoldansko neurje se je zneslo nad mnogimi površinami, potkami, propusti, objekti in cestami tudi na območju občine Ravne na Koroškem, kjer so danes že ves dan na terenu dežurne službe.