Search
Close this search box.

Na Ravnah zaživela potujoča razdelilnica hrane

Na Ravnah na Koroškem bodo v času epidemije novega koronavirusa socialno ogroženim občanom pomagali z dostavo osnovnih življenskih potrebščin.

V Koroškem medgeneracijskem centru so začasno prenehali z izvajanjem programa razdeljevanja hrane socialno ogroženim občanom ravenske občine. V tem kriznem času pa vseeno niso pozabili na tiste najbolj ogrožene posameznike in družine, ki bi jim prenehanje izvajanja omenjenega programa lahko povzročilo resne težave pri preskrbi z osnovnimi življenjskimi potrebščinami. Tako so se odločili, da bodo v sodelovanju z Civilno zaščito iz Raven zanje poskrbeli tudi med epidemijo novega koronavirusa.

V štirih dneh so poskrbeli za kar 52 občanov, v celem tednu pa bodo skupno poskrbeli za približno 70 občanov.

Borut Pandel iz Koroškega medgeneracijskega centra je povedal: “Ker se položaj v dveh tednih ni izboljšal, smo se odločili, da v ponedeljek, 30. 3. 2020, nadaljujemo z izvajanjem programa razdeljevanja hrane. Smo pa spremenili tudi način delovanja, zdaj pripravimo pakete in jih dostavimo uporabnikom. Tako smo na primer v ponedeljek, 30. 3., dostavili hrano 9 uporabnikom, v torek, 31. 3., – 19 uporabnikom, v sredo, 1. 4., – 12 uporabnikom in v četrtek, 2. 4., – 12 uporabnikom. Te številke so zelo podobne številkam uporabnikov, za katere skrbimo v normalnih razmerah.” Ter še dodal, da dostava poteka brez kontakta med uporabnikom in dostavljalcem. Ob prevzemu, sortiranju in dostavi donirane hrane pa prav tako upoštevajo vse zaščitne ukrepe in uporabljajo priporočena zaščitna sredstva.

VIR: RAVNE.SI

Dogodki