Search
Close this search box.

Na Ravnah vabijo k sodelovanju nove Prostoferje

Projekt Prostofer se na Ravnah na Koroškem izvaja že četrto leto.

Na Ravnah na Koroškem že četrto leto izvajajo projekt Prostofer, ki starejšim občanom omogoča brezplačne prevoze za zdravstvene storitve, prevoz do trgovine in ostale poti.

Prostoferji, oziroma prostovoljni vozniki so vozniki, ki so se prijavili za opravljanje voženj v projektu in izpolnjujejo zahtevane zakonske pogoje za voznika in se bodo usposobili za opravljanje storitve prevozov.

Za izvajanje prevozov se uporabljajo občinska službena vozila, ki so namenjena izvajanju tega projekta.

Prostoferji so aktivni med tednom, med 8. in 17. uro, o najavljenih vožnjah pa prijavljene voznike vnaprej obvesti klicni center.

Če vas projekt Prostofer zanima in bi bili pripravljeni izvesti kakšen prevoz prostovoljno, se lahko v projekt prijavite, saj so novi Prostoferij vedno dobrodošli. Ker pa želijo projekt izvajati tudi v medgeneracijsko koristnem sodelovanju, k prijavi vabijo tudi vse mlade (dijake, študente, prostovoljce, …), ki posedujejo vozniški izpit B kategorije in ki bi na ta način v sopotništvu starejšim nudili pomoč, sami pa nabirali koristne izkušnje iz vožnje in na socialno-čustvenem področju.

Vse, ki bi jih sodelovanje v projektu zanimalo, se lahko javijo Društvu upokojencev Ravne na Koroškem, ki je tudi izvajalec prevozov. Vse potrebne informacije glede projekta boste dobili na telefonski številki  02 82 15 526 (Barbara) ali preko elektronskega naslova: du.ravne2@gmail.com.  

Vir: ravne.si

Dogodki

Projekt Prostofer se na Ravnah na Koroškem izvaja že četrto leto.