Search
Close this search box.

Na Ravnah so podelili občinska priznanja

Pretekli teden je pred Mestno hišo na Ravnah potekala slovesna seja s podelitvijo občinskih odličij. Ravenski župan je na slovesnem dogodku poleg ostalih nagrad podelil tudi tri Listine o priznanju, podeljeni pa so bili tudi spominski znaki.

Ob letošnjem prazniku so nagrade prejeli:

  • nagrada Občine Ravne na Koroškem: Milanu Kamniku,
  • dve Veliki plaketi Občine Ravne na Koroškem: Branku Kakerju in desetini starejših gasilcev PGD Kotlje,
  • dve Veliki Prežihovi plaketi: Tilnu Hudrapu in Gledališki skupini Kulturnega društva Kotlje,
  • dve Plaketi Občine Ravne na Koroškem: Območni enoti NIJZ Ravne na Koroškem in dr. Vinku Skitku
  • Klančnikova plaketo, ki jo je prejel Rok Ažnoh.

Ravenski župan dr. Tomaž Rožen je na slovesnem dogodku poleg ostalih nagrad podelil tudi tri Listine o priznanju, ki se podeljujejo posameznikom ter podjetjem, organizacijam, skupnostim, društvom in skupinam ljudi za dosežke in rezultate, ki so pomembni za ugled občine, ali za požrtvovalnost in človekoljubje, ki ga izkažejo s svojimi dejanji v posameznem letu.

Listine o priznanju so prejeli Anej Gorenjak za izstopajoče glasbene dosežke in širjenje ugleda, Iza Mlakar in Tjaša Oder pa za izstopajoče športne dosežke, širjenje ugleda in promotorstvo vsaka svoje športne panoge.

V kulturnem programu je sodelovala izjemna poznavalka ljudske glasbe, doktorica Inge Breznik, ob zahvalni besedi Milana Kamnika, pa je zazvenela tudi njegova pesem.

Preberite, zakaj so si zaslužili nagrade: Letošnja nagrada Občine Ravne Milanu Kamniku. To so ostali prejemniki priznanj

Slovenska vlada je lani junija izdala Uredbo o spominskem znaku “Za požrtvovalnost v boju proti COVID-19”, ki ureja podelitev spominskega znaka za požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije nalezljive bolezni covida-19. Na dogodku so bili spominski znaki podeljeni Koroškemu medgeneracijskemu centru, Društvu tabornikov – rod Koroški jeklarji, Aniti Potočnik Slivnik, Ireni Došen, Vojku Belaju, Nebojši Iliću, Darji Gorenšek, Rajku Vrhovniku, Jaki Slivniku, Dominiki Bobek, Branku Kakerju in Janji Širnik.  

Na občini so ob tem dodali: “Vsak uspeh posameznika je gradnik k veličini in pomenu Raven na Koroškem kot mesta, ki veliko obeta, veliko nudi in privlači vse, ki jih uspe nagovoriti. Uspehi vseh nagrajencev so s ponosom zapisani našemu mestu in njegovi prihodnosti za kar se jim zahvaljujemo in jim iskreno čestitamo.”

Preberite še: Ob dnevu državnosti na Ravnah pripravili osrednjo proslavo za Mežiško dolino (FOTO)

VIR: Ravne na Koroškem

Pretekli teden je pred Mestno hišo na Ravnah potekala slovesna seja s podelitvijo občinskih odličij. Ravenski župan je na slovesnem dogodku poleg ostalih nagrad podelil tudi tri Listine o priznanju, podeljeni pa so bili tudi spominski znaki.