Ob dnevu državnosti na Ravnah pripravili osrednjo proslavo za Mežiško dolino (FOTO)

Ob dnevu državnosti, ko praznujemo 30 let samostojnosti Republike Slovenije, so včeraj pred Mestno hišo na Ravnah pripravili osrednjo proslavo za Mežiško dolino.
30. obletnica slovenske samostojnosti_11

Zbrane so na začetku nagovorili pobudnik dogodka in gostitelj, ravenski župan dr. Tomaž Rožen, član Policijskega veteranskega združenja Sever Za Koroško, bivši komandir, aktivni udeleženec dogajanja na Holmcu in ostalih lokacijah v času vojne Srečko Bukovski in podpredsednik združenja Zveze veteranov vojne za Slovenijo območja Mežiške doline Zdravko Moličnik.

Zbrane sta slavnostno nagovorila tudi poveljnik 74. Pehotnega polka Slovenske Vojske podpolkovnik Jure Himelrajh in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, ki ju je občinstvo za povedano večkrat nagradilo s spontanimi aplavzi.

Za preplet domoljubja v pesmi in besedi so s kulturnim programom poskrbeli otroci Vrtca Ravne, enote Ajda, učenke in učenci OŠ Koroški jeklarji, deklamatorji Iza Erjavec, Malu Kokalj Filip in Alina Šipek, šestošolke: Lara Gul, Evita Lever in Julija Rapac ter Ema Šuštar, Matevž Dretnik, Lana Plevnik in Lovro Lozinšek. V pesmih je zazvenel Otroški pevski zbor 1. razredov in pevci Voranc Vidali, Tine Štriker in Aljaž Mlekuš.

V plesnih korakih pa sta zbrane navdušila Jon Mori in Ina Belaj. Na harmoniki je učenec Glasbene šole Ravne Andraž Gangl izvedel narodni napev in zimzeleno Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje. Za posebej slavnostno vzdušje so poskrbele članice in člani našega Pihalnega orkestra Železarjev Ravne ter mnogi praporščaki pod vodstvom Jožeta Temnikarja.

Vsi nastopajoči ter tudi obiskovalci so s svojo prisotnostjo prispevali k slovesnosti obeležbe praznika in pomagali podkrepiti rdečo nit proslave.

FOTO: Osrednja proslava na Ravnah:

Poleg organizatorja Občine Ravne, je dogodek potekal v soorganizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo območje Mežiške doline, Policijskega veteranskega združenja Sever za Koroško, Zveze Slovenskih častnikov območje Mežiške doline, Slovenske vojske (in pisarno Slovenske vojske Ravne na Koroškem) ter Policijske postaje Ravne na Koroškem.

VIR: Občina Ravne

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Sivvestar
Sivvestar
25. junija, 2021 14:30

Čvâvek bi ob 30. obvêtnici merkântnega dogâjanja okûvó mâtične ino izsêvjeníške, pa zâméjske Svovêníje pomîsvív, da Korôšci na môrimo vêč svédît informâcijam îz cîvga svêta. Zdâj se pâ žê iskâže, da je že v sâmi ôžji očêtovîni têjko nêkih îbng, katîre bi vêdi kânvi z vêjko ântrahtjo uresnîčit, da jim že mnôžične inštitûcije nâbi môgve svêdít. Ân tvêdár bi zadêvi têga kâzavo vsêm trêm dôvínam: Drâvski, Mežîški ino Misvînskì – katîra je v rêgiji nařsvâbši gvîd, a pâ čvên, da se organîzacijsko formîrajo po tâknazvânih tândémih in cû šràjtâjo po vzôri Vevêja ino Šôštaja; zdâj Misvîja in Svovêji Grâc pa… Preberi več »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.