Search
Close this search box.

Na Ravnah razdelili okoli 150 izvodov brezplačnega časopisa

Na Veseli dan prostovoljstva so na Ravnah mimoidoče z brezplačnim časopisom razveseljevali prostovoljci in prostovoljke.

Slovenska filantropija med 25. in 31. majem 2020 že tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

Na Veseli dan prostovoljstva vsako leto na Prešernovem trgu v Ljubljani poteka druženjem prostovoljcev, prostovoljskih organizacij in obiskovalcev. Letos je bilo drugače, saj druženja ni bilo, so pa prostovoljci po številnih krajih v Sloveniji delili brezplačni časopis Dobra dela ne potrebujejo reklame. V njem so predstavljena področja prostovoljstva, prostovoljske organizacije ter prostovoljci in njihove izkušnje.

Na Ravnah na Koroškem so prostovoljci v centru Raven, na Čečovju in v okolici Zdravstvenega doma razdelili približno 150 izvodov časopisa vsem mimoidočim.



Občina Ravne na Koroškem načrtuje pripravo zbira prispevkov oziroma zgodb prostovoljk in prostovoljcev, ki so se dogajale v času epidemije novega koronavirusa. “Zato že sedaj vabimo, da strnete svoje vtise in jih prelijete na papir, ter nam sledite za več informacij.” pravijo na občini.

Ob tem naj spomnimo, da Slovenska filantropija v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva vsako leto podeli nazive Prostovoljstvu prijazno mesto, med katerimi so tudi tri koroške občine, med njimi tudi Ravne na Koroškem. Več tukaj.

VIR: Občina Ravne, prostovoljstvo.org

Dogodki