Search
Close this search box.

Na Ravnah pripravljajo večdnevno plesno druženje ob country in folk glasbi

V torek in sredo, 30. in 31. julija 2019 bodo ob 9. uri v Osnovni šoli Prežihovega Voranca potekale delavnice kavbojskega plesa. V četrtek, 1. avgusta 2019 pa bo pred Tušem Ravne na Koroškem Country folk na ulici.

Če bi se radi naučili plesati kavbojski ples, vas Country Folk & Blues Koroška v sodelovanju s plesno šolo Devžej vabijo na brezplačni delavnici, ki bosta v torek, 30. in v sredo, 31. julija 2019, ob 9.uri v telovadnici Osnovne šole Prežihovega Voranca. Kavbojski ples vas bo naučila plesalka Simona Stopar iz plesne šole Devžej. Delavnica je namenjena vsem generacijam.

Plesna šola Devžej pripravlja plesno delavnico kavbojski ples.

Organizatorji vabijo na plesno druženje ob country in folk glasbi.

Če pa kavbojske plese že obvladate, pa lahko plesnemu druženju priključite kar pred Tušem na Mestnem platoju na Ravnah, v četrtek, 1. avgusta ob 20. uri. Kavbojske plese bo prav tako vodila Simona Stopar. Dogodek bodo glasbeno pospremili člani skupine Beer Belly, ki bodo svoj krajši koncert ob 21. uri nadaljevali pred Havano.


Beer Belly je petčlanska glasbena skupina iz Kranja, ki jo sestavljajo Uroš Kavčič (kitara, banjo, mandolina, vokal), Adrijan Novak (kontrabas, harmonika, orglice, vokal), Tina Blaznik (violina, vokal), Žiga Štucin (bobni, cajun, vokal) in Staš Milovanovič (bodhran: irski boben, vokal). Njihova glasba pokriva področja tradicionalne irske, škotske in keltske kulture od preigravanja znanih tradicionalnih pesmi do manj znanih irskih reel-ov, jig-ov, škotskih dud in keltskih pesmi starih nekaj stoletij. Program popestrijo tudi z lastnimi skladbami ter slovensko ljudsko glasbo, ki jo priredijo na nekoliko drugačen način. Dogajanje pa znajo popestriti tudi s slovensko popularno, ljudsko in narodno-zabavno glasbo.

Uživali ne boste samo ob glasbi in plesu, temveč bodo prostovoljke iz Medgeneracijskega centra poskrbele za domače okrepčilo – miške! Če pa bodo uživanje ob plesu in dobri glasbi prekinili prazni želodci, pa bo za vas posrkbelo Gostišče Delalut, saj bodo pekli mesne in vegankske burgerje. Dan bo tudi EKO obravan, saj bodo promovirali pitje vode iz pitnikov.

Program bo povezovala Damjana Senica, dogodek pa je brezplačen in primeren za vse generacije!

Iz Mežice in Črne na Koroškem bo organiziran tudi brezplačen prevoz z avtobusom. Prijave zbirajo v Medgeneracijskem centru v Mežici ter v TIC Črna (ali na tel. 041 743 442).

Dogodki