Na Ravnah na Koroškem bodo zgradili pokrito tribuno s 500 sedeži

Ravne na Koroškem, ki se že zdaj lahko pohvalijo z veliko raznovrstne športne infrastrukture, bodo ob mestnem stadionu naposled dobile še pokrito tribuno s 500 sedeži. Naložba, ki zajema tudi nadgradnjo prostorov, je ocenjena skupno na dobrih 600.000 evrov. Z gradbenimi deli naj bi začeli že letos, zaključek je predviden prihodnje leto.
Občina Ravne na Koroškem

Občinski svetniki na Ravnah na Koroškem so na seji minuli teden sprejeli predinvesticijsko dokumentacijo, po kateri bo občina za naložbo v dveh letih iz proračuna prispevala 319.000 evrov, 150.000 evrov bo zagotovil občinski zavod ZKŠTM z lastnimi sredstvi oz. kreditom, 30.000 evrov si obetajo od Nogometne zveze Slovenije, 55.000 evrov od Fundacije za šport in 42.000 evrov od Eko sklada.

FOTO: Facebook Aleš Logar (ZKŠTM)

Naložba je pomembna predvsem zaradi potreb domačega nogometnega kluba, ki se je po letu 2010 izjemno razvil, je na novinarski konferenci minuli teden izpostavil župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen. “Nogometni klub Fužinar šteje prek 200 članov vseh selekcij, članska ekipa pa že dve leti igra v drugi nogometni ligi, tako da so potrebe na tem področju rasle,” je ocenil.

Ni pa naložba pomembna samo za nogometaše, saj se na stadionu odvija tudi drugo dogajanje, med drugim državna prvenstva v atletiki in drugi dogodki.

Že zdaj bogat Športni park Ravne bo z naložbo v tribuno tako še pridobil. Športni park zajema smučišče Poseko, letni in zimski bazen, stadion, klasične športne dvorane, posebne dvorane za borilne veščine in namizni tenis, fitnes, kegljišče, pokrita tenis igrišča in ostala zunanja igrišča.

Občina Ravne na Koroškem letno za programe in naložbe na področju športa iz občinskega proračuna nameni od 700.000 do 800.000 evrov.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.