Search
Close this search box.

Na Ravnah bo potekala delavnica cepljenja smrekovih »šitlnov«

Ljudska univerza Ravne na Koroškem vabi na Ljudsko uro »Od smreke do strehe«, in sicer v četrtek, 6. oktobra, ob 16. uri.

V grajskem parku pri Časopisni kavarni Eleonora (Ravne na Koroškem) vam bodo predstavili nesnovno kulturno dediščino cepljenja smrekovih skodel (»šitlnov«).

“Na Koroškem še poznamo vrhunske mojstre te stare obrti, zato želimo, da ujamete del bogate slovenske kmečke dediščine. Znanje cepljenja »šitlnov« bo z nami delil Leopold Kos (»Prevrženov Polda«). Na delavnici bomo opazovali celoten proces izdelave skodel, od »muzlna« (čoka) do »šitlna« (skodle). Delavnico sofinancira Občina Ravne Na Koroškem, zato je udeležba brezplačna, prijave pa obvezne. Dobrodošli na »tšlanjo« in »šitlanjo« Od smreke do strehe,” so zapisali v vabilo, ki je objavljeno na spletnih straneh Ljudske univerze Ravne na Koroškem.

Predavanje poteka v okviru KISS (Koroško informacijsko in svetovalno središče) in ga sofinancira Občina Ravne na Koroškem. Na delavnico se lahko prijavite TUKAJ. Vreč o dogodku pa najdete TUKAJ.

Dogodki

Ljudska univerza Ravne na Koroškem vabi na Ljudsko uro »Od smreke do strehe«, in sicer v četrtek, 6. oktobra, ob 16. uri.