Search
Close this search box.

Na Prevaljah že trinajsta parada domačih

Koroški radio 3. marca na Prevaljah prireja tradicionalno, že trinajsto Parado domačih.

3. marca ob 18:00 bo v športni dvorani OŠ Franja Goloba Prevalje potekala že tradicionalna parada narodno-zabavne glasbe, katere organizator je Koroški radio Slovenj Gradec. Letošnja parada bo že trinajsta po vrsti, med odličnimi glasbeniki pa bomo lahko slišali tudi nekaj Korošcev.

“Tudi letos smo na Prevalje povabili odlične glasbenike in priljubljene narodno-zabavne ansamble”, pravi Jani Repnik, voditelj oddaje Sredine parade domačih na Koroškem radiu. Poleg ansambla Spev, ansambla Juhej, ansambla Zeme, Denisa Novata, Vražjih muzikantov, S.O.S. Kvinteta, Tria Klemna Rošerja boste lahko videli in slišali tudi mlajše harmonikaše, ki igrajo v Harmonikarskem orkestru Glasbene šole Rošer. Da narodno-zabavna glasba ne bo zamrla, kažejo tudi odlični rezultati, ki jih učenci Glasbene šole Rošer dosegajo na mednarodnih tekmovanjih po Sloveniji. Mlada Ravenčanka Tina Kalajžič, članica Harmonikarskega orkestra Glasbene šole Rošer je namreč nedolgo nazaj na Mednarodnem tekmovanju harmonikarjev za veliko nagrado Avsenik dosegla 99,87 točk in tako postala absolutna zmagovalka letošnjega prestižnega tekmovanja. Pod Rošerjevim mentorstvom so se izkazali tudi Danaja Grebenc, Kaja Završnik in Jaka Vesničar, vsi so osvojili zlata priznanja.

 

ANSAMBEL SPEV

Ansambel Spev je šestčlanska zasedba mladih fantov, ki o sebi pravi, da je glasba njihovo poslanstvo. Fantje iz okolice Šoštanja so lani novembra s koncertom Po Slakovi poti v velenjski Rdeči Dvorani obeležil 15-letnico delovanja, izdali pa so tudi CD ploščo z istoimenskim naslovom.

ANSAMBEL JUHEJ

Ansambel Juhej je ansambel, ki “želi razveseljevati ljudi, ponesti glasbo med poslušalce ter v zakladnico slovenske narodno-zabavne glasbe prispevati lastna avtorska dela”. Izdali so dve CD plošči, na katerih so sodelovali med drugim tudi z Mirkom Šlibarjem, Milanom Merzdovnikom, Borisom Golavškom, Ivanom Prešernom in Vero Šolinc.

ANSAMBEL ZEME

Ansambel Zeme je ansambel, ki hodi po poteh Francija Zemeta, saj v njem igrata sinova Andrej in Bojan Zeme, Danijela Pečnik-Zeme, Dani Skornšek, Boris Golavšek in harmonikar Jože Mandl. Da imajo glasbo člani ansambla tako rekoč položeno v zibelko, pa dokazuje najmlajši član Dominik (sin Danijele in Bojana), ki na različnih koncertih že prepeva skupaj z ansamblom. Ansambel Zeme se bo s skladbo “Sreča najine ljubezni” (Bernard Miklavc in Bojan Zeme) predstavil na festivalu Slovenska polka in valček, ki bo 26. februarja.

DENIS NOVATO

Denis Novato je glasbenik, ki ustvarja že 33 let. Prihaja iz Doline pri Trstu, leta 1998 je na svetovnem prvenstvu v Italiji zmagal in tako postal svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko. Pravi, da »slovenska glasba najlepše zazveni iz harmonike“. Denis s svojo glasbo in načinom igranja dokazuje, da harmonika ne spada samo na gasilske veselice.

VRAŽJI MUZIKANTI

Pet vražjih fantov, Alen Partlič, Jan Junger, Luka Krof, Klemen Pešl in Aleš Rola je mlada zasedba, ki niza uspeh za uspehom. Na Koroškem smo jih lahko opazili na Festivalu Guštanj 2017, kjer so osvojili prvo mesto, istega leta pa so prejeli še Zlatega Pastirčka na Graški gori, kjer je njihova skladba bila nagrajena z nagrado za najboljšo melodijo festivala. Vražji muzikanti se bodo z valčkom “Misel nate ne zaspi”, ki je delo Luka Krofe in Vere Šolinc, predstavil na polfinalnem večeru Slovenska polka in valček.

S.O.S. KVINTET

Vse bolj uspešni fantje in dekle iz S.O.S. kvinteta so pretekli vikend sodelovali na drugem izmed treh polfinalnih večerih za natečaj “Volkswagen špila”, kjer se bodo potegovali za nagrado 10.000 €, sodelujejo pa tudi v polfinalnem večeru “Slovenska polka in valček”, predstavili se bodo z polko “Lepo mi je s tabo“, ki je delo Martina Juharta in Igorja Pirkoviča.

TRIO KLEMNA ROŠERJA

Klemen Rošer je predsednik Zveze diatonične harmonike (2018) in virtuoz, ki poučuje diatonično harmoniko v Glasbenem centru Rošer. S svojim unikatnim načinom igranja prinaša v narodno-zabavno glasbo svežino in tako ustvarja nove trende v igranju na diatonično harmoniko.

ANSAMBEL BRANETA KLAVŽARJA

Po sedmih letih zatišja so se lansko leto člani ansambla Braneta Klavžarja spet združili. Brane Klavžar deluje že več kot štirideset let, v teh letih pa je ustvaril več kot 400 viž, tudi za druge izvajalce.

Jani Repnik, domačin iz Slovenj Gradca, trobentač ansambla Rosa je vesel, da so se vabilu odzvali tudi ansambel Braneta Klavžarja v originalni zasedbi. “Obeta se nepozaben večer z narodno-zabavno glasbo, ki ga ne smete zamuditi, zato velja povabilo na naš koncert.”

Generalni pokrovitelj koncerta je Inter Diskont – pravo orodje za dobro ceno. Pokrovitelji koncerta: Ventralno ogrevanje Andrej Zaveršnik Mislinja, Občina Prevalje, Šatur d.o.o., TRO – tovarna rezalnega orodja d.o.o., Diamat izdelava in obnova diamantnega orodja d.o.o., Sveček d.o.o., Promet z lastnimi nepremičninami Remšnik in REMF – proizvodno in trgovsko podjetje d.o.o. Prevalje.

Dogodki