Search
Close this search box.

Na Prevaljah se bo zgodil dobrodelni koncert za družine v stiski

Organizatorji koncerta so Karitas Prevalje z Aniko Popič in Občina Prevalje.

V nedeljo, 29. januarja, ob 17. uri, bo v Družbenem domu Prevalje potekal koncert z dobrim namenom. Zbrana sredstva pa bodo namenjena družinam v stiski.

Dobrodelnost je notranji vzgib človeka, ki razume drugega, ga spoštuje, pomagati pa zanj pomeni naravni odgovor na stisko drugega. Skupni imenovalec vseh oblik dobrodelnosti naj bi bili človečnost in socialna odgovornost. Veličina ljudi, ki želijo pomagati pa je neizmerna in neprecenljiva vrednota, ki v teh časih samo še pridobiva na pomenu. Tega se zaveda tudi Karitas Prevalje, ki ima sloves 25 let upanja in zaupanja ter letos praznuje jubilejnih 25 let delovanja.

Predsednica Karitasa Prevalje Terezija Vivod nam je med drugim povedala: »Prejemniki naše pomoči so res hvaležni, ko prejmejo dobrote iz paketov. Otroci, ki s starši prihajajo po hrano, budno opazujejo moje roke, kdaj bodo prinesle kako čokolado, lizanko ali kakšen drug priboljšek. Hvaležna sem in Bogu se zahvalim zato, da imam pri roki vedno kaj sladkega. Želim si, da bi tudi darovalci pomoči kdaj doživeli tisti prisrčni otroški nasmeh.«

V organizacijski ekipi pa je poleg Občine Prevalje tudi Anika Popič. Anika je Korošcem znana po svoji dobrodelnosti in humanitarnosti do človeka. Prevaljčanka je v preteklosti sodelovala pri številnih dobrodelnih projektih. Anika je za naš portal povedala: »Ni lepšega ko, da nahraniš lačna usta, zbereš dovolj denarja za poseg, in predvsem, da ljudem v stiski, ki si jim zadnje upanje, narišeš nasmeh na obraz. Vse besede so takrat odveč, to lahko samo čutiš, ko si zreš iz oči v oči.”

Fotografija, ki je nastala na sestanku za letošnji koncert, saj so priprave v polnem teku. Na fotografiji so: Terezija Vivod, Anika Popič, Natalija Križaj in Milena Štiftar.

Na tokratnem koncertu bodo nastopili številni glasbeniki, med drugim tudi: Folklorna skupina OŠ Franja Goloba Prevalje, MopZ Vres, ansambel Preobrat, Ana Dušica, tercet Vera Trafella, Marijana Mlinar in Anja Irmančnik, Neža Štiftar iz Glasbene šole Ravne na Koroškem, KoPZ Mohorjan, Ditka, Nastja Gabor in drugi.

Program bo povezovala moderatorka Natalija Križaj.

Odprite svoje srce in s prostovoljnimi prispevki pomagajte, da ponovno zaživijo družine v stiski. Vabljeni!

Vir: Anika Popič

Dogodki

Organizatorji koncerta so Karitas Prevalje z Aniko Popič in Občina Prevalje.