Search
Close this search box.

Na Prevaljah bodo zgradili večstanovanjski objekt, stanovanja so že naprodaj

Foto: Občina Prevalje

Da bodo na Prevaljah na lokaciji Kertove hiše gradili stanovanja, smo že poročali, o čemer ste lahko brali TUKAJ. Nov stanovanjski objekt pa bo kmalu zrasel tudi na območju bivšega vrtca. Kot je povedal župan Prevalj, dr. Matic Tasič, je občina prodala zemljišče podjetju Vertikala-X, ki bo poskrbelo za izgradnjo novih stanovanj, ki jih na Prevaljah močno primanjkuje. »Povpraševanje je večje od ponudbe, zdaj je skoraj nemogoče priti do prostega stanovanja v naši občini,« je še povedal Tasič.

Ob tem je direktor Vertikale-x Peter Šuler dodal, da je njihovo podjetje investitor večstanovanjskega objekta Zeleni dom s 15 enotami, ki pa jih bo zanje prodajala nepremičninska agencija Simobilia s Prevalj. Na strani agencije je navedeno, da bodo stanovanja, ki so že naprodaj po ceni 1480 EUR/m2, z upoštevanim 9,5 % DDV, zgradili še to leto.

 

Gre za poseben objekt, ki bo nastal v urbanem centru Prevalj in je po 10 letih novost na nepremičninskem trgu. Umeščen je med zelenje, na lokaciji nekdanjega vrtca Zgornji kraj in je načrtovan v skladu z visokimi bivanjskimi standardi. Zasnovan je kot manjši večstanovanjski objekt s funkcionalnim zemljiščem, pri čemer niso pozabili na zelene površine z urejeno trato ter zasaditvijo z drevesi in grmovnicami. Ohranili pa bodo tudi obstoječa drevesa proti javni poti in glavni cesti. Ob bloku pa je tudi prostor namenjen za igro otrok, piše na strani nepremičninske agencije Simobilia.

V pritličju in dveh nadstropjih, ki jih povezuje stopnišče in dvigalo, so predvidena funkcionalno in moderno, z odprto arhitekturo, oblikovana stanovanja različnih velikosti. Pritlična stanovanja imajo prostorne terase, stanovanja v nadstropjih pa večje balkonske površine, ki predstavljajo dodatno bivanjsko kvaliteto in so primerna tudi za invalidne osebe, za katere je predviden dostop povsod, in sicer z izvedbo pogreznjenih robnikov. Več o novih stanovanjih pa najdete TUKAJ.