Search
Close this search box.

Na Prevaljah bodo na lokaciji Kertove hiše gradili nova stanovanja

Na Prevaljah bo predvidoma leta 2020-2021 na novo zgrajen stanovanjsko-poslovni objekt, ki ga bo v začetku leta 2019 začelo graditi podjetje GiP Lichteneger d.o.o., ki je hkrati izvajalec del in prodajalec stanovanjsko-poslovnih prostorov.

Načrtovana stanovanjsko-poslovna stavba bo grajena na lokaciji poslovno-stanovanjskega objekta hiše Kert, na naslovu Trg 1, ki leži v samem centru mesta Prevalje. Kertova hiša spada sicer med starejše hiše na Prevaljah, zgrajena je bila leta 1870. Po navedbah Maksa Paradiža, v knjigi Hiše pripovedujejo, je bila zdajšnja Kertova hiša najprej v lasti trgovca Zimerla, kasneje Janka Kluna, leta 1938 pa jo je kupil trgovec Mirko Kert. Zadnja leta so jo Kertovi dediči oddajali v najem.« Zdaj pa bodo hišo porušili in na njenem ozemlju zgradili novo poslovno-stanovanjsko stavbo.

Na spletni strani prodajalca novih stanovanj in poslovnih prostorov so zapisali:

“Predviden objekt bo etažnosti P+4N (morda 5N). Pritličje bo rezervirano za mirno poslovno dejavnost, ki ponoči ne bo obremenjevala stanovalcev objekta. Ostale etaže bodo namenjene samo za stanovanjske namene.”

“Predvidena so stanovanja velikosti 01: do 55 m2, 02: od 55 do 75 m2 in 03: nad 75 m2. Vsakemu stanovanju pripada shramba ter parkirno mesto. Vsaka stanovanjska etaža bo imela 3-5 stanovanjskih enot. Zadnja etaža bo predvidoma imela večje terasne površine, ki predstavljajo dodatno bivanjsko kvaliteto. Etaže bo povezovalo notranje stopnišče ter osebno dvigalo. Objekt bo preudarno načrtovan z izbranimi materiali in z upoštevanjem visokih zahtev glede energijske učinkovitosti. Vsa predvidena parkirna mesta za osebna vozila bodo na parceli objekta. Vsakemu stanovanju pripada parkirno mesto. Okolica objekta bo delno asfaltirana in delno zatravljena.”

Goran Stamenkovič, GiP Lichteneger d.o.o., je na vprašanje glede videza objekta in cene stanovanj odgovoril: »ker smo šele v začetni fazi priprave dokumentacije in analize nepremičninskega stanja na Koroškem (zanima nas predvsem, kakšna stanovanja glede na kvadraturo potrebuje trg), vam še ne morem posredovati fotografij bodočega objekta. Cena m2 po naših grobih kalkulacijah bo med 1.300,00 € in 1.400,00 € za m2 z DDV. Končna cena bo znana, ko bomo točno definirali strukturo stanovanj.«

 

Dogodki