Search
Close this search box.

Na Prevaljah aktivno okuženih 39 občanov, zdravstveno stanje v domu starejših zadovoljivo

Direktorica prevaljskega doma starostnikov Stanka Vauh je sporočila, da življenje v njihovem domu danes poteka mirno, “vsi upamo, da bo kljub slabi epidemiološki sliki v Občini Prevalje (39 aktivno okuženih občanov) in v celotni Mežiški dolini mirno in brez stresa ostalo še dolgo časa.”

Dodala je še, da je zdravstveno stanje stanovalcev zadovoljivo, “seveda so tu še vedno razne bolezni, tegobe, bolečine in nevšečnosti, ki spremljajo starost naših stanovalcev. Za zdravstveno nego in oskrbo se imamo zahvaliti našim bolničarjem, zdravstvenim tehnikom in diplomiranim sestra Doma.”

Vauhova je še razložila, da za ohranjanje stanovalčeve vitalnosti skrbi domska delovna in fizioterapija, sedaj v popolnoma ločeni, individualni obravnavi. Družabnica oziroma varuhinja vsaka v svojem nadstropju poskrbi za posameznega stanovalca, “mu skuha kavico, prebere članek, odlomek iz knjige ali revije, nastavi telefon, koledar, uro, TV, zalije rože ali pa le kratek čas poklepeta. Vse aktivnosti so sedaj pod strogimi varnostnimi ukrepi – od nošenja mask, razdalje, razkuževanja in večkratnega prezračevanja prostorov.”

Obiski v njihovem domu so sicer omejeni in nadzorovani, vendar potekajo. “Kaj bi naši stanovalci brez vas, spoštovani svojci. Ponovno prosim vse obiskovalce, da se dosledno držijo navodil zaposlene delavke, ki vas sprejme pred “Brinjevko”, je še pozvala direktorica doma in dodala: “Obvezno razkuževanje, ustrezna razdalja nošenje mask – vse to še vedno velja. Upoštevajmo vsi priporočena navodila NIJZ, ker bomo le tako še dolgo časa dopuščali obiske v Domu. Ne želimo zapirati vrat Doma – ŽELIMO BITI ODPRTI, a varni.”

Preberite še: Vsi testi pri oskrbovancih prevaljskega doma starejših negativni

V Sloveniji so v nedeljo ob 1404 testih potrdili 169 okuženih z novim koronavirusom. V bolnišnicah je hospitaliziranih 172 bolnikov s covidom-19, od tega 26 na intenzivni negi, štirje so bili odpuščeni iz bolnišnice. V nedeljo sta umrli dve osebi s covidom-19, kažejo objavljeni podatki vlade. Na Prevaljah so včeraj potrdili dve novi okužbi.

Preberite še: V nedeljo na Koroškem 13 novih okužb, v celotni Sloveniji 169

VIR: Dom starejših Na Fari

Dogodki