Search
Close this search box.

Na poti do Guinnessovega rekorda so se ustavili tudi na Dvorcu Bukovje

Drago Mesič z Vira pri Domžalah se je odločil, da bo s starodobnim vojaškim terenskim vozilom obkrožil Slovenijo. Na 1350 kilometrov dolgi poti, ki naj bi jo prevozil v sedmih dneh, ga spremljajo prijatelji, danes pa se je ustavil tudi na Dvorcu Bukovje.

Drago Mesič se je odločil za prav poseben podvig. Za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov se je podal na pot z vojaškim starodobnim vozilom iz 2. svetovne vojne. Njegovo sedemdnevno potovanje, na katerem so se mu med drugim pridružili tudi Korošci, ima dobrodelno noto, hkrati pa želi poskrbeti tudi za promocijo tehnične dediščine Slovenije in slovenskega turizma.

S svojimi starodobniki ga na poti vseskozi spremljajo člani kar petih društev, na posameznih odsekih pa se jim pridružijo še drugi. Ob tem zbirajo tudi denar za dobrodelne namene. Dragu in ekipi so se pridružili tudi Korošci, med drugim Branko Korat, Dragica Brumnik, Drago Ferš in Sonja Ferš

Drago Mesič v Dravogradu:

Danes se je Mesič ustavil tudi v Dravogradu, kjer so mu na dvorcu Bukovje pripravili dobrodošlico.Pozdravili so ga Črt Epšek, direktor Občinske uprave, Žare Tomšič direktor Dravita. Na frajtonarico pa je zaigrala
Danaja Grebenc, dvakrat svetovna prvakinja v frajtonarici. Mešiča pa jutri čaka še zadnji, 7. dan, ko se bo s startom ob 9.uri na Prevaljah podal na vožnjo v smeri Mežice, Črne na Koroškem, Solčave, Luč, čez prelaz Volovljek, v Mekinje pri Kamniku ter proti cilju v Ecoresort Kamnik.

“S svojim starodobnim vojaškim vozilom DODGE WC 52, izdelanim leta 1942, nameravam med 30. julijem in 5. avgustom 2020 obkrožiti državo Slovenijo v nasprotni smeri urinega kazalca. S štartom v mestu Kamnik. Akcijo smo poimenovali S.O.S. (Starodobniki okoli Slovenije). Pri podvigu se mi bojo pridružili kolegi lastniki vojaških in policijskih starodobnih vozil iz cele Slovenije. Za boljšo logistiko in tehnično podporo nas bo spremljala ekipa v kombiju,” je pred podvigom povedal Drago Mesić.

Dodge je vojaški terenec, ki je star kar 78 let, saj je letnik 1942. Kot kaže pa bo kljub vročini brez težav prevozil skoraj 1400 km po vsej Sloveniji.

Preberite še: Naskok na Guinnessov rekord bodo spremljali tudi Korošci

VIR: rtvslo.si, SOS 2020

Dogodki