Search
Close this search box.

Na območju Mislinje je bilo zaradi neurja poplavljenih več objektov. Danes do 30 stopinj Celzija, popoldne možne plohe (FOTO)

Včerajšnje neurje je pustošilo tudi na območju mislinjske občine, kjer so bili na delu gasilci in druge pristojne službe.

V občini Mislinja je zaradi neurja bilo poplavljenih več objektov, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Gasilci so iz objektov črpali vodo, s pomočjo delovnega stroja odmašili propuste ter objekte zavarovali s protipoplavnimi vrečami.

Preberite tudi: Ponekod na Koroškem že klestila toča, poročajo tudi o vetrolomu, poplavilo SB Slovenj Gradec. Vremenske težave tudi v Avstriji (VIDEO in FOTO)

FOTOGALERIJA

Območje Mestne občine Slovenj Gradec je včeraj pozno popoldan prizadelo močnejše neurje. V intervencijah je pomagalo skupno 114 gasilcev iz vseh prostovoljnih društev v občini, s 25 vozili in z vso razpoložljivo tehnično reševalno opremo. Pomoč je bila potrebna pri črpanju vode iz objektov, prekrivanju streh in odmaševanju jarkov. Zaradi velikega števila intervencij (več kot 30) je občinski poveljnik vzpostavil štab za vodenje intervencij, kjer se je učinkovito koordiniralo aktivnosti gasilskih enot na terenu. Tudi v občini Mislinja so bili gasilci na delu, posredovali so na 11 intervencijah, pa so danes sporočili iz Gasilske zveze Mislinjske doline.

Preberite tudi: Lavre: Poplavljena ambulanta je danes zaprta

Vremenska napoved

Danes bo deloma sončno s kakšno popoldansko ploho. Jutri bo sončno in vroče.

Sprva bo ponekod v notranjosti precej nizke oblačnosti, sicer pa bo dopoldne povečini sončno. Popoldne se bo oblačnost od zahoda povečala, lahko bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Verjetnost za nastanek kakšne vročinske nevihte bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 28 do 33 °C.

V nedeljo bo sončno in vroče. Zvečer in v noči na ponedeljek se bodo pojavljale krajevne nevihte. V ponedeljek bo sprva oblačno, padavine bodo dopoldne od zahoda ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo. Nekoliko manj vroče bo.

Vir: SPIN, ARSO

Dogodki

Včerajšnje neurje je pustošilo tudi na območju mislinjske občine, kjer so bili na delu gasilci in druge pristojne službe.