Search
Close this search box.

Na Muti po uspešno izvedeni akciji za Preglavove prosijo še za pomoč nesrečni družini Peruš

V mesecu juliju so občani Mute, tamkajšnja podjetja in društva s skupni močmi tako v obliki doniranih sredstev kot tudi materiala in prostovoljnega dela uspešno pomagali družini Preglav, o čemer si lahko več preberete TUKAJ. Tokrat pa občina v sodelovanju z Rdečim križem OZ Radlje ob Dravi prosi za pomoč družini Peruš iz Bistriškega jarka, ki jo je v noči iz nedelje na ponedeljek, 7. 9. 2020 doletela huda nesreča.

Tistega dne je proti jutru namreč prišlo do nenadnega povečanja vodotoka Bistrice z ogromno količino vejevja in mulja. To je povzročilo popolno zaporo dotoka vode v ribogojnico in posledično pogina večine rib. Kljub zelo hitremu posredovanju in velikim telesnim naporom ob reševanju, so izgubili preko 60 % vseh rib. Od tega je bilo 10.000 kg konzumne postrvi in 6.000 kg  mladice. Preračunana škoda po najskromnejši oceni je 120.000 evrov. Družina je naredila vse, kar je bilo v njihovi moči, za omejitev škode in odpravo posledic nesreče, ki jih bodo občutili tudi dolgoročno.

Občina Muta skupaj z Rdečim križem Slovenije, Območno združenje Radlje ob Dravi organizira humanitarno akcijo zbiranja sredstev za pomoč družini Peruš. V ta namen je odprt transakcijski račun št. SI56 0247 0001 5762 721 s sklicem 00 10-08 in pripisom namena “RIBOGOJNICA”.

Veseli in hvaležni bodo vsakega zneska, ki ga boste nakazali na omenjeni TRR. Za vsa darovana finančna sredstva se že vnaprej iskreno zahvaljujejo.

*POMEMBNO: Občina Muta sporoča, da so vsa gospodinjstva prejela letak, na katerem je NAPAČEN TRR, za napako se opravičujejo. Pravilen TRR je tako naveden zgoraj.

Vir: muta.si