Dober odziv na humanitarna akcijo zbiranja sredstev za družino Preglav. Kmalu bo na vrsti “rušt”

V prvi polovici julija smo poročali, da je na Muti stekla humanitarna akcija zbiranja sredstev za pomoč družini Preglav, ki ji je požar povsem uničil gospodarsko poslopje. Danes se je vsem, ki so v težki situaciji priskočili na pomoč petčlanski družini, preko Facebooka javno zahvalil tudi župan Občine Muta in javnosti sporočil, kako napreduje sanacija pogorišča.

“Vesel in ponosen sem, da imamo okrog sebe kljub sicer izredno težki zdravstveni, posledično gospodarski in socialni situaciji, da sploh ne govorim o povsem nepotrebnih političnih zapletanjih v Sloveniji, ljudi toplega srca, ki znajo razumeti in priskočiti na pomoč v primeru velike stiske, kot je bil nedavni požar na kmetiji Preglav na Sv. Jerneju,” je na Facebooku danes zapisal župan Mirko Vošner.

V sporočilu za javnost še navaja, da so okoliški kmetje v nekaj dneh darovali približno 100 m3 razrezanega lesa, ki so ga tesarski mojstri včeraj v glavnem že pripravili oziroma “zvezali”.

“Potekajo ključna pripravljalna dela in ostrešje oziroma “rušt” na pogorelem gospodarskem poslopju se bo v naslednjih dneh pričel “postavljati”. Na gradbišču so bili prisotni tudi marljivi planinci, ki so lepo pobarvali potrebne deske za pročelje hleva,” je še zapisal Vošner in dodal, da zelo uspešno poteka tudi humanitarna akcija zbiranja sredstev, ki poteka preko Občine Muta in OO RK Radlje ob Dravi. Z denarnimi sredstvi so jo podprli občani, podjetniki in podjetja.

FOTO: Mirko Vošner

“Hvala vsem, prav vsem, ki pomagate družini Preglav,” pa je sklenil zapis tamkajšnji župan.

Pri tem naj še omenimo, da lahko sredstva še vedno donirate na transakcijski račun št. SI56 0247 0001 5762 721 s sklicem 00 10-07 in pripisom namena “POŽAR”. Več o humanitarni akciji si lahko preberete TUKAJ.

FOTOGALERIJA: Humanitarna akcija na Muti je v polnem teku