Search
Close this search box.

Na Muti gradijo podhod, staro avtobusno postajo bo zamenjala nova (FOTO)

O tem, da so v drugi polovici avgusta začeli na Sp. Muti graditi kolesarski podhod, smo že pisali. Tokrat pa objavljamo nekaj fotografij, s katerih je razvidno, kako gradnja napreduje, pri tem pa naj še omenimo, da bodo na Muti kmalu bogatejši tudi za novo avtobusno postajo, postavili pa so že tudi klopco in koš za smet.

Naj spomnimo, da vrednost investicije, ki predstavlja pomembno pridobitev z vidika zagotavljanja varnosti kolesarjev in pešcev, znaša približno 320.000 evrov. Kolesarski podhod gradijo pod državno cesto Dravograd-Maribor. Ureditev slednjega pa predstavlja delček celotne ureditve državne kolesarske povezave, predvidene med Dravogradom in Središčem ob Dravi, ter pomembno pridobitev Občine Muta z vidika zagotavljanja varnosti kolesarjev in pešcev.

»Na Muti bomo kmalu zgradili prvi “tunel” in skozenj speljali promet za kolesarje in pešce. Ko to končamo “gremo” v izgradnjo druge cevi karavanškega predora, saj je očitno pred začetkom izgradnje pod Karavankami še ogromno birokratskih ovir. Veseli me, da uspevamo skupaj z DRSC, izvajalci del in nadzorniki dokazovati, kako se z resnim in odgovornim pristopom da marsikaj hitro ter predvsem kvalitetno narediti v korist prebivalcev te sicer krasne dežele. Hvala vsem,” je 23. oktobra ob fotografijah objavljenih na Facebook profili zapisal župan Mute Mirko Vošner.

Podhod bo dolg približno 30 metrov, poleg tega pa bo zgrajen še zelo zahteven podporni zid s kolesarsko potjo v dolžini približno 200 m. Cena projekta, ki naj bi bil v celoti izgrajen še to jesen, znaša kot že rečeno 320.000 evrov.

Včeraj, 31. 10. 2019, pa je Vošner objavil nove fotografije, ob njih pa zapisal: »Veseli me, da se s takšno dinamiko gradi podhod pod magistralno cesto G1 za kolesarje in pešce na Sp. Muti. Seveda pa ne bi bili “Mučani”, če ne bi vse to, kdo tudi pokritiziral, celo na Direkciji RS za ceste. Seveda si vsi želimo, da bi bilo vse končano v nekaj dneh, vendar temu ni vedno tako. V naslednjih dneh bo izvajalec del odstranil še staro AP, ki ji bomo nadomestili z lepšo, preglednejšo, zlasti pa mnogo bolj funkcionalno. Ob kolesarski poti proti TUŠ-u pa smo te dni namestili še klopco in koš za smeti. Želim si, da obe zadevi koristno uporabljamo, predvsem pa čuvamo kot dobri gospodarji.«