Search
Close this search box.

Zaradi gradnje kolesarskega podhoda na Muti spremenjen prometni režim (FOTO)

Za ponedeljek napovedujejo začetek gradnje kolesarskega podhoda na Sp. Muti. Vrednost investicije, ki predstavlja pomembno pridobitev z vidika zagotavljanja varnosti kolesarjev in pešcev, znaša približno 320.000 evrov.

V naslednjih dneh se bo na območju Sp. Mute začela izgradnja kolesarskega podhoda pod državno cesto Dravograd-Maribor. Ureditev podhoda predstavlja delček celotne ureditve državne kolesarske povezave, predvidene med Dravogradom in Središčem ob Dravi, ter pomembno pridobitev Občine Muta z vidika zagotavljanja varnosti kolesarjev in pešcev. Vrednost investicije pa znaša približno 320.000 evrov, so zapisali na spletni strani Občine Muta.

FOTO: Občina Muta

Nad napovedjo del pa je, če sklepamo po objavi na družbenem omrežju Facebook, med drugim navdušen župan Občina Muta, Mirko Vošner. »Če sem zelo iskren, sem v dosedanjem 5-letnem županovanju zelo vesel dosežka, da nam je skupaj s številnimi sodelavci, uspelo pripeljati večletne želje Mučanov do začetka izgradnje podhoda. Pri tem nisem potreboval nobenih političnih botrov, ampak so prevladali strokovni, tehnični, prometni, varnostni idr. argumenti, da je omenjeni cestni odcep nevaren za pešce, kolesarje pa tudi za same avtomobiliste. Zato je Direkcija za ceste RS, z njenim vodstvom na čelu, prisluhnila občini Muta in izgradnjo podhoda uvrstila med njene prioritete.«

FOTO: Mirko Vošner

Vošner se je v zapisu zahvalil tudi DRSC, posebej je izpostavil g. Wilienparta in g. Gedriha za njun angažma pri umeščanju projekta do same realizacije. »Poleg tega bo podhod izvrstna tehnična rešitev za dravsko kolesarsko pot in za razvoj turizma na Muti, kar uspešno koordinira Uroš Rozman iz RRA KOROŠKAje še dodal in pojasnil: »V ponedeljek začenjamo z gradbenimi deli, in sicer sta to nosilno podjetje Markomark Nival s Ptuja in podizvajalec Gradbeništvo Kuster iz Slovenj Gradca.«

Podhod bo dolg približno30 metrov, poleg tega pa bo zgrajen še zelo zahteven podporni zid s kolesarsko potjo v dolžini približno 200 m. Cena projekta, ki naj bi bil v celoti izgrajen še to jesen, znaša kot že rečeno 320.000 evrov. V tem času bo na magistralni cesti G1 veljal poseben prometni režim t.i. polovične zapore z izmeničnim prometom. Zato na občini vse udeležence prometa prosijo za razumevanje.

Za ponedeljek napovedujejo začetek gradnje kolesarskega podhoda na Sp. Muti. Vrednost investicije, ki predstavlja pomembno pridobitev z vidika zagotavljanja varnosti kolesarjev in pešcev, znaša približno 320.000 evrov.