Na Muti dobili županjo: Rezultat je potrdil prepričanje mojih podpornikov in izpolnil mojo srčno željo

V Sloveniji se je ob 7. uri odprlo 3245 volišč, na katerih so volivci na osmih lokalnih volitvah v Sloveniji odločali o novih vodstvih občin. Volišča so se zaprla ob 19. uri, zdaj pa so za nekatere občine že znani neuradni izidi današnjih volitev.

Na lokalnih volitvah za župana Mute, kjer je 2.846 volilnih upravičencev, sta kandidirala Angelca Mrak in Miroslav Vošner. Občanke in občane, ki imajo volilno pravico, je tokrat najbolj prepričala Angelca Mrak, ki je prejela 64,46 %. Vošnerju pa so namenili 35,54 %.

Mrakova je v izjavi za Koroške Novice dejala, da čuti iskreno hvaležnost do vseh Mučank in Mučanov, ki so jo na današnjih volitvah podprli in so pripomogli k njeni izvolitvi za županjo. Dodala je, da bodo nadaljevali z delom za razvoj občine. Na vprašanje, ali je pričakovala zmago s “takšnim naskokom”, pa je odvrnila, da je glede na odzive iz predstavitev in izrečeno podporo v tem mesecu v njej tlelo upanje, da zmaga.Moj krog podpore je bil ves čas prepričan v zmago, danes pa se je to dejansko izkazalo. Rezultat je potrdil njihovo prepričanje in izpolnil mojo srčno željo.”

Županske volitve v občini Muta 2022 so za nami. Hvala vsem, ki ste mi zaupali svoj glas. Veseli me, da sem lahko v preteklih osmih letih skupaj z vami pustil pečat na razvoju občine Muta. Čestitam novo izvoljeni županji Angelci Mrak,” pa je na družbenem omrežju Facebook zapisal Vošner.

Za župana na Muti je bilo sicer oddanih 2.012 glasovnic, od teh je bilo 6 neveljavnih. Volilna udeležba je bila 70,70 odstotna.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Vlado
Vlado
1 leto nazaj

Čestitam

Dogodki