Na MNZ pripravili sprejem za vrhunske športnike, zaposlene v Policiji (FOTO)

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta sprejela vrhunske športnike, zaposlene v Policiji, ki trenirajo in tekmujejo v zimskih športnih panogah ter izročila priložnostno darilo Robertu Kranjcu, ki letos zaključuje svojo izjemno 20-letno profesionalno kariero, v policiji pa je bil zaposlen kar 17 let.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta v petek, 19. aprila 2019, sprejela vrhunske športnike, zaposlene v Policiji, ki trenirajo in tekmujejo v zimskih športnih panogah.

V okviru Policijske akademije deluje Oddelek vrhunskih športnikov, v katerem je zaposlenih 28 vrhunskih športnikov iz različnih športnih panog.

Sprejema so se udeležili Alenka Čebašek (smučarski tek), Boštjan Kline (alpsko smučanje), Ilka Štuhec (alpsko smučanje), Peter Prevc (smučarski skoki), Robert Kranjec (smučarski skoki) in Rok Marguč (deskanje), manjkala pa sta Anamarijo Lampič (smučarski tek) in Jerneja Damjana (smučarski skoki).

V Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji so ponosni na dosežke naših vrhunskih športnikov. “Veliko zimskih dni preživimo ob spremljanju tekem, navijamo za vas in se veselimo vaših stopničk in medalj skupaj z vami,” je izpostavil minister Boštjan Poklukar. A rezultati vrhunskih športnikov niso nekaj samoumevnega, so plod težkega in marljivega vsakodnevnega dela, odločnosti, vztrajnosti in jeklene volje. “Zavedam se, da ste se marsičemu odrekli že od malih nog in vsa ta leta sledili notranjemu klicu športnika ter podredili vse svoje aktivnosti le enemu cilju – biti med najboljšimi,” je dejala Bobnarjeva.

V imenu vrhunskih športnikov je spregovoril Robert Kranjec, ki letos zaključuje svojo izjemno 20-letno profesionalno kariero, v policiji pa je bil zaposlen kar 17 let. Dejal je, da je podpora ministrstva in policije izjemno dragocena: “Pomeni socialno varnost, kar kot športnik rabiš, da se lahko osredotočiš na svojo športno kariero.” Ob njegovem slovesu od profesionalnega športa sta mu minister in generalna direktorica policije izročila priložnostno darilo.

Na Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji močno podpirajo slovenske vrhunske športnike. Tako v okviru Policijske akademije deluje Oddelek vrhunskih športnikov, v katerem je zaposlenih 28 vrhunskih športnikov iz različnih športnih panog. S svojim sodelovanjem v policijskih aktivnostih pomembno prispevajo k preventivi in promociji policije.

Besedilo: MNZ, www.policija.si