Na mizi dogovor za omejitev plastičnega pribora v slovenskih občinah

Vlada RS je na 87. dopisni seji s področja Ministrstva za okolje in prostor odločila, da bo s Skupnostjo občin Slovenije sklenila Dogovor o spodbujanju zmanjšanja uporabe plastičnega pribora v slovenskih občinah. Za podpis dogovora vlada pooblašča Simona Zajca, ministra za okolje in prostor.
plastični pribor
Fotografija je simbolična.

S podpisom dogovora želi vlada spodbuditi občine k manjši uporabi plastike in k varovanju okolja. Občine lahko s svojimi ravnanji prispevajo k povečanju ozaveščanja o resnosti problematike in posledicah prekomerne uporabe plastičnih izdelkov za enkratno uporabo pri občankah in občanih.

PREBERITE TUDI: VIDEO: Erjavčeva predlaga “Ravne brez plastike”

Dogovor je prostovoljen in občina k njemu lahko pristopi kadarkoli. Občine so tako povabljene, da ko v okviru svojih aktivnosti organizirajo različne oblike javnih ali internih prireditev in sestankov, ne bodo ponujale plastičnega pribora in pijač v plastenkah.

Minister Simon Zajc bo v petek, 15. 11. 2019, ob 12.00, v imenu Vlade RS s Skupnostjo občin Slovenije podpisal sporazum o spodbujanju zmanjšanja uporabe plastičnega pribora v slovenskih občinah.

Skupnost občin Slovenije bo na svoji spletni strani objavljala seznam občin, ki so pristopile k dogovoru in ga redno posodabljala.

Besedilo: gov.si

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije