Na Mariborskem Pohorju v soboto prvi začenjajo smučarsko sezono

Na Mariborskem Pohorju kljub aktualnim epidemiološkim razmeram v soboto prvi začenjajo novo smučarsko sezono. Kot so danes sporočili iz Marproma, bodo najprej zagnali sedežnico Pisker na areškem delu ter na mariborskem sedežnico Sleme in oba trakova Bejbike, za uvod v sezono pa bodo smučarjem ponudili akcijske cene dnevnih smučarskih vozovnic.
snow-3090067_1920
Fotografija je simbolična

Najbolj zagnani smučarji bodo lahko do nadaljnjega na Pohorju smučali za 20 evrov na dan, vozovnice za mladino, študente in seniorje bodo na voljo po 15 evrov, otroci in invalidi pa bodo lahko smučali za deset evrov.

V Marpromu ob tem dodajajo, da bodo začetek sezone zaznamovali ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije. V vrsti ob vstopu na sedežnice in med prevozom na njih bo ves čas obvezna uporaba ustrezne obrazne maske. Pri tem se bosta lahko na šestsedežnici Pisker naenkrat peljala največ dva potnika, na dvosedežnici Sleme pa en. Hkrati bodo smučarji morali v vrsti in med vožnjo na traku ves čas ohranjati ustrezno medsebojno razdaljo vsaj metra in pol.

Na Mariborskem Pohorju so z zasneževanjem s snežnimi topovi začeli že 20. novembra na Piskru, v zadnjih dneh pa je zapadlo tudi veliko naravnega snega. Tako je na progah, ki jih bodo odprli, več kot dovolj snega za kakovostno smuko, ob tem pa iz veljavnih odlokov izhaja, da tako smučanje kot delovanje žičnic nista prepovedana. Izjema je za zdaj le krožna kabinska žičnica, ki trenutno še ne sme obratovati.

Ob začetku sezone bodo smučišča na voljo med 9. in 16. uro, za obiskovalce pa bosta odprti blagajni na Bellevueju in spodnji postaji Piskra. V Marpromu ob tem vse obiskovalce prosijo za spoštovanje zaščitnih ukrepov, saj bodo le tako lahko vsem zagotovili varno in prijetno smuko.

Čeprav je snega na vseh slovenskih smučiščih trenutno več kot dovolj za zagon žičnic, je največja težava ob prepovedi obratovanja gondol tudi prepoved prehajanja med občinami. Mariborsko Pohorje ima v štajerski prestolnici očitno dovolj ljubiteljev smučanja, da se jim odprtje vendarle izplača.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja