Search
Close this search box.

Na Koroškem zaprte nekatere planinske in kolesarske poti

Vlada je izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Republiki Sloveniji, ki je začel veljati 20. marca 2020 ob 00.00 in velja do preklica. Na podlagi odloka pa so nekatere občine sprejele še dodatne ukrepe. Tako so po novem zaprte tudi nekatere planinske in kolesarske poti.

Zaprte so planinske poti na območju Občine Mežica

Zaradi odloka Vlade Republike Slovenije – ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusa COVID-19, sta do preklica, zaprti koča na Grohatu pod Raduho in planinski dom na Peci.

Od 20. 3. 2020 od 19. ure dalje pa vse do preklica velja odredba o zaprtju planinskih poti na področju Občine Mežica (Dom na Peci) in na območju Občine Solčava (koča v Grohotu pod Raduho), so zapisali na spletni strani Občine Mežica.

V zaščito vseh ljubiteljev gora, reševalnega in medicinskega osebja, pozivamo ljubitelje gora, da se trenutno odpovejo aktivnostim v gorah, in jih nadomestijo s sprehodi v bližini doma, ločeno od drugih in v družbi domačih. V gorah, se ne izpostavljajmo po nepotrebnem, da ne bo to botrovalo nesrečam in še dodatni obremenjenosti reševalnega in medicinskega osebja. Zavedajmo se, da vsako druženje dveh ali več planincev, plezalcev, kolesarjev, pohodnikov, itd. na planinski poti ali turi, v plezališču ali avtomobilu, pomeni nepotrebno izpostavljanje oziroma možnost prenosa virusa COVID-19,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Zaprte so tudi planinske in kolesarske poti na območju Občine Črna na Koroškem.

Planinsko turistična kmetija Kumer pa preko Facebook strani obvešča, da so zaradi preprečitve širjenja koronavirusa COVID-19 do preklica zaprli naslednje planinske poti: Kumer – Peca, Kumer – Olševa, Kumer – Luže in vse kolesarske poti: Topla – Kumer – Sv. Jakob v Koprivni. “Ostanite zdravi,” je na koncu obvestila zapisal predsednik PK Peca – Olševa, Marko Kumer.

Hkrati ne pozabite, da do nadaljnjega velja prepoved zbiranj na javnih ali na zasebnih površinah in prepoved kurjenja v naravi. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite tudi: Kaj smemo in česa ne? Za kršitelje kazen do 417 evrov

Dogodki