Search
Close this search box.

Na Koroškem v ponedeljek rekordno število novih okužb

Število okužb v Sloveniji še vedno narašča, tudi na Koroškem, kjer smo včeraj zabeležili 73 novih okužb, od tega največ v Slovenj Gradcu, kjer so potrdili kar 36 novih okužb s covid-19.

Slovenj Gradec 36, Dravograd 10, Mislinja 9, Ravne na Koroškem 8, Prevalje 3, Mežica 2, Radlje ob Dravi 2, Muta 2, Vuzenica 1.

Na COVID oddelku slovenjgraške bolnice se trenutno zdravi 36 bolnikov, od teh nihče ne potrebuje intenzivne nege. Umrla sta dva pacienta, dva pa sta bila odpuščena v domačo oskrbo, so še dodali ob tem pa pozvali k upoštevanju preventivnih ukrepov, saj s tem zaščitimo sebe in druge.

V Sloveniji trenutno aktivnih 16.347 okužb:

V Sloveniji so včeraj ob 5756 opravljenih testih potrdili 1499 novih okužb s covid-19. V bolnicah se zdravi 560 bolnikov z virusom, iz bolnišnice so odpustili 42 oseb, na oddelku za intenzivno nego pa se zdravi 86 ljudi. Umrlo je 13 oseb s potrjeno okužbo, je še sporočila Vlada RS.

Kacin je na današnji novinarski konferenc poudaril, da je stanje na Gorenjskem še vedno slabo. Omenil pa je, da število okužb narašča tudi v Slovenj Gradcu, kjer je bilo včeraj potrjenih 36 novih okužb. Število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, se je v dobrem tednu podvojilo, je poudaril vladni govorec. Delež pozitivnih testov je včeraj znašal 26 odstotkov

Po podatkih Covid-19 sledilnika je trenutno v Sloveniji aktivno okuženih 16.347 ljudi, 560 covid pozitivnih bolnikov se zdravi v bolnišnici, od tega jih 86 potrebuje intenzivno zdravljenje. S pomočjo ventilatorja diha 57 bolnikov.

Preberite še: Kacin: Število okužb narašča tudi v Slovenj Gradcu, V slovenjgraški bolnici 14 novih primerov, na covid oddelku 36 bolnikov

VIR: Covid-19 sledilnik, Vlada RS

Dogodki

Število okužb v Sloveniji še vedno narašča, tudi na Koroškem, kjer smo včeraj zabeležili 73 novih okužb, od tega največ v Slovenj Gradcu, kjer so potrdili kar 36 novih okužb s covid-19.