V slovenjgraški bolnici 14 novih primerov, na covid oddelku 36 bolnikov

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so v ponedeljek so opravili 86 testov in potrdili 14 primerov okužbe z novim koronavirusom.

Na COVID oddelku slovenjgraške bolnice se zdravi 36 bolnikov, od teh nihče ne potrebuje intenzivne nege. Umrla sta dva pacienta, dva pa sta bila odpuščena v domačo oskrbo, so še dodali ob tem pa pozvali k upoštevanju preventivnih ukrepov, saj s tem zaščitimo sebe in druge.

Vladni govorec Jelko Kacin pa je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 omenil, da število okužb narašča tudi v Slovenj Gradcu, kjer je bilo včeraj potrjenih 36 novih okužb. Število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, se je v dobrem tednu v državi podvojilo, je poudaril vladni govorec. Delež pozitivnih testov je včeraj znašal 26 odstotkov.

V ljubljanskem kliničnem centru se trenutno zdravi 140 bolnikov s covidom-19, 29 jih je na oddelku intenzivne nege. Nujno je, da se prepreči širjenje virusa, pa je na novinarski konferenci poudarila infektologinja s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana Mateja Logar.

Preberite še: Kacin: Število okužb narašča tudi v Slovenj Gradcu

VIR: SBSG

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila