Search
Close this search box.

Na Koroškem tudi danes možne močnejše nevihte

Kot napovedujejo vremenoslovci, so tudi danes možne krajevno močnejše nevihte, ponekod bi lahko padala celo toča.
Fotografija je simbolična

Nad večjim delom stare celine se nahaja šibko območje visokega zračnega pritiska. Ciklonska območja so daleč na severu Evrope. Nad Egejskim morjem se nahaja višinsko jedro hladnega zraka. Z vetrovi severozahodne smeri v višinah k nam prihaja razmeroma vlažen zrak, v nižjih plasteh ozračja pa pihajo šibki vetrovi vzhodne smeri. Ozračje nad našimi kraji bo tudi danes nestabilno.

Danes bo spremenljivo oblačno, proti severovzhodu Slovenije pa večji del dneva pretežno jasno. Popoldne se bodo predvsem v zahodni, severni in deloma osrednji Sloveniji pojavljale plohe in posamezne nevihte. Predvsem na Primorskem in Notranjskem lahko lokalno nastane kakšna močnejša nevihta z nalivi, sunki nevihtnega piša in manjšo točo.

Kakšna močnejša nevihta ni povsem izključena tudi na Koroškem ali Gorenjskem. Na severovzhodu Slovenije in na skrajnem vzhodu države bo ostalo večinoma suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C. 

Preberite tudi: Nekatere kraje zajelo močnejše neurje: Na območju Dravograda voda ogrozila tri objekte, v Mežici zalila skladiščne prostore podjetja

Ozračje se bo zvečer umirilo, oblačnost pa bo v prvem delu noči na nedeljo razpadla. 

Vir: Neurje.si

Dogodki

Kot napovedujejo vremenoslovci, so tudi danes možne krajevno močnejše nevihte, ponekod bi lahko padala celo toča.