Na Koroškem se v domovih za starejše kaže umiritev razmer, pritisk na bolnišnico ostaja velik

Na Koroškem se v domovih za starejše kaže umiritev razmer glede okužb z novim koronavirusom, še naprej pa ostaja velik pritisk na Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Tam so dopoldne imeli hospitaliziranih 53 bolnikov s covidom-19, od tega osem na intenzivni negi. Ob tem so napovedali, da se bo število hospitaliziranih čez dan povečalo.
phoca_thumb_l_dom hmelina02

Število hospitaliziranih se bo tekom dneva povečalo, saj pritisk za sprejem v bolnišnico ne popušča. Kljub vsem ukrepom je ponovno prišlo do vdora v belo cono na enem od drugih oddelkov,” so dopoldne sporočili iz bolnišnice. Med bolniki s covidom-19 je bilo dopoldne devet oskrbovancev domov za starejše.

Sicer pa so v domačo oskrbo v ponedeljek iz slovenjgraške bolnišnice odpustili šest bolnikov, trije bolniki s covidom-19 so umrli. Zaradi prebolevanja okužbe z novim koronavirusom je trenutno odsotnih 44 zaposlenih v slovenjgraški bolnišnici.

Medtem so se razmere v največjem regijskem domu starostnikov, v Koroškem domu starostnikov Črneče, izboljšale. V domu je trenutno 218 stanovalcev, od tega jih je okužbo z novim koronavirusom doslej prebolela približno polovica. Trenutno okužbo še preboleva devet stanovalcev, od tega so trije v bolnišnici.

Stanovalce iz rdeče cone doma bodo po napovedih po preboleli okužbi konec tedna preselili nazaj v njihove sobe. Takrat bodo nato s hladnim zamegljevanjem temeljito razkužili rdečo cono, sivo cono in še ostale prostore doma.

Trenutno so okuženi še tudi trije zaposleni iz doma, ena zaposlena pa je v karanteni. Zaposlene bodo s hitrimi testi začeli testirati proti koncu tedna, testiranje bodo izvajali sami, je za STA pojasnila pomočnica direktorja za nego in oskrbo Dragica Čas.

Približno polovica od trenutno 133 stanovalcev je okužbo prebolela tudi v Domu Hmelina v Radljah ob Dravi. Tam imajo trenutno v rdeči coni doma 11 stanovalcev, pri katerih je bila okužba potrjena. Zaradi okužb in karanten je odsotnih osem zaposlenih. Sicer pa so v ponedeljek in danes testirali stanovalce in zaposlene, rezultatov pa še nimajo. Hitre teste v domu izvaja Zdravstveni dom Radlje ob Dravi, je za STA pojasnila direktorica doma Silva Duler.

Na Koroškem so v ponedeljek potrdili 39 novih okužb s koronavirusom, od tega največ v občini Muta, in sicer sedem. Po 14-dnevni pojavnosti novih okužb na 100.000 prebivalcev je Koroška od ponedeljka na tretjem mestu v Sloveniji, za Posavjem in Pomurjem.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.