Search
Close this search box.

Na Koroškem bodo zaprti ti mejni prehodi

Za zajezitev širjenja novega koronavirusa so zaprli nekatere mejne prehode. Od polnoči je začasno prenehalo obratovati 27 maloobmejnih prehodov s Hrvaško, Avstrija pa je zaprla 51 maloobmejnih prehodov s Slovenijo. 

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so že zaprti maloobmejni mejni prehodi na območju Policijske uprave Celje. Na meji s Hrvaško so to Rajnkovec, Sedlarjevo in Podčetrtek.

Prav tako je včeraj Avstrija zaprla manj obremenjene mejne prehode in sicer Kaplo, Libeliče, Pavličevo sedlo, Remšnik, Pernice (Muta), Mežico (Reht) in Koprivno.

Mejni prehod Holmec bo odprt od 5. do 21. ure, od 5. do 23. ure bosta obratovala tudi mejna prehoda Vič in Radlje.

Avstrija s strogimi ukrepi:

Avstrija je v minulih dneh sprejela stroge ukrepe v boju proti virusu. Ljudje lahko dom zapustijo le, če morajo na delo, kupiti hrano ali pomagati drugim. Prepovedano je tudi druženje več kot petih ljudi. Lahko pa gredo v naravo. Zaprte so tudi šole in univerze. Odprte so le trgovine z osnovnimi življenjskimi potrebščinami.

Na Hrvaškem kazni za kršitelje samoizolacije:

Na Hrvaškem pa se morajo prebivalci držati priporočil epidemiologov. Posebej so poudarili, naj osebe nad 65 let ne zapuščajo svojih domov, če to ni nujno.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je omenil, da bodo kaznovali 93 oseb zaradi kršitve odredbe o samoizolaciji. Za prvi tovrstni prekršek je predvidena kazen v višini 8000 kun (1350 evrov). Vsako ponavljanje pa zvišuje kazen. Naslednja je 30.000 kun (4050 evrov), potem 60.000 kun (8100 evrov) in nato 120.000 kun (16.200 evrov). Znesek bo neposredno z računov storilcev prekrškov zasegla Hrvaška finančna agencija.

Več o tem, da sta Avstrija in Hrvaška zaprli večje število mejnih prehodov preberite tukaj.

Preberite tudi: Država bo priskočila na pomoč delodajalcem, opolnoči zaprli vseh 27 maloobmejnih prehodov s Hrvaško.

VIR: PU Celje, GOV.SI

Dogodki