Search
Close this search box.

Na Kopah so pričeli z obnovo Partizanskega doma

Na Kopah so se lotili obnove Partizanskega doma.

Minuli teden se je začela delna obnova Partizanskega doma na Kopah, ki je v lasti Mestne občine Slovenj Gradec. Izbrani izvajalec, družba Rudolf iz Trbonj, bo izvedel dela v vrednosti dobrih 77.000 evrov brez DDV. Trenutno ima Partizanski dom v najemu Gostinstvo Figo.

Kot so sporočili iz slovenjgraške občine bodo zamenjali dotrajano ostrešje, uredili mansardo, namestili toplotno izolacijo strehe in mansarde ter obnovili stropno elektroinstalacijo.

V Partizanskem domu na Kopah, ki ga domačini poznajo tudi pod imenom Partizanka, je po podatkih slovenjgraškega zavoda Spotur okoli 80 ležišč, objekt pa ima 515 kvadratnih metrov uporabne površine.

Dodali so še, da bodo dela zaključena predvidoma v mesecu novembru 2020.

Partizanski dom (1443 m) se nahaja ob vznožju Male Kope in ponuja krasen razgled na Mislinjsko in Dravsko dolino. Koča je tik ob smučišču Kaštivnik. Dom je bil v zadnjih letih nekaj časa zaprt, v letu 2015 ga je Slovenj Gradec ponujal tudi državi kot možno lokacijo za namestitev beguncev, a teh na Kope ni bilo. Kasneje je občina dom skupaj s pripadajočim okoliškim zemljiščem tudi neuspešno prodajala.

VIR: MOSG, STA

Dogodki