Search
Close this search box.

Na Kopah se je danes začela smučarska sezona

Z zagonom žičniških naprav se je danes danes tudi na Kopah začela smučarska sezona.

Tudi na smučišču Kope letošnjo sezono začenjajo okrnjeno, je pred dnevi povedal direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž, čeprav so nanjo zelo dobro pripravljeni. Kot je dejal, so bili zaradi trenutnih odlokov vlade, s katerimi je organiziranje dogodkov prepovedano, primorani veseli december na Kopah in s tem povezane dogodke odpovedati.

Vsi SKI openingi in smuka se bodo na največjem smučišču na Koroškem odvijali po predvidenem planu, zabave z izvajalci pa so prestavljene na kasnejši termin, takoj ko bodo razmere v državi omogočale tovrstno obliko druženja. Prav tako bodo obratovali vsi gostinski lokali po dovoljenem delovnem času obratovanja.

Od danes naprej na Kopah obratujeta progi Pungart in Sedlo, do sredine meseca pa naj bi bile pripravljene tudi vse ostale proge, vključno z najdaljšo Kaštivnik, ki letos smučarje pričakuje razširjena.

  • Smučišče bo od danes dalje obratovalo v naslednjih urah:
    DNEVNA SMUKA: 09:00 – 16:00
    NOČNA SMUKA: 18:00 – 21:00
  • Delovni čas blagajne:
    DNEVNA SMUKA: 08.30 – 16:15
    NOČNA SMUKA: 17:30 – 21:15

Smučarske vozovnice se bodo lahko kupile na blagajni Pungart. Možen je tudi nakup smučarskih vozovnic z BON21. Ob uveljavitvi bona potrebujeteo kopijo vašega osebnega dokumenta in izpolnjeno Izjavo o unovčitvi bona. Najugodnejše smučarske vozovnice z malico si lahko tudi to sezono zagotovite na www.1nadan.si ali na BS Petrol! Možnost je tudi nakupa vozovnic preko 1nadan.si z doplačilom z BON21.

Na Kope se tako lahko odpravite že ta petek, seveda ob izpolnjevanju pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran). Ob predložitvi potrdila je potreben tudi osebni dokument. Tudi to sezono bodo na Kopah omogočili hitro testiranje, ki bo potekalo od petka do nedelje, med 08:00 – 12:00 uro, v Grmovškovem domu. Za vse državljane RS in prebivalce s stalnim prebivališčem v Sloveniji je testiranje BREZPLAČNO.

Več informacij o obratovanju smučišča, nastanitvah in smučanju na Kopah najdete TUKAJ. Ob tem na Kopah še prosijo, da upoštevate vse ukrepe podane iz strani NIJZ in ohranjate primerno razdaljo terna predpisanih površinah uporabljate zaščitne maske.

Dogodki

Z zagonom žičniških naprav se je danes danes tudi na Kopah začela smučarska sezona.