Na Javorniku uredili nova parkirišča

Na območju naselja Javornik so uredili novo parkirišče za osebne avtomobile, gradnja je že skoraj pri koncu. So pa dela na lokaciji "vrata Javornika" že v polnem teku. Tam bo stal nov trgovski center, prometna varnost bo izboljšana z izgradnjo krožišča, na voljo pa bodo tudi nova pokrita najemniška parkirna mesta.
188048275_1779179565588169_4317884304189311009_n

Izgradnja javnih parkirišč na Javorniku pri Glasbeni šoli, med stanovanjskimi bloki št. 49 – 51 in telovadnico osnovne šole Koroških jeklarjev je že skoraj pri koncu, so sporočili iz ravenske občine ter dodali nekaj fotografij.

FOTO: Na novo urejena parkirišča na Javorniku:

Zemljišče, na katerem bo zgrajen trgovski center, je podjetje CP Nepremičnine d. o. o. iz Maribora od občine kupilo lani, o čemer smo poročali TUKAJ. Po navedbah občine pa investitor na lokaciji v kletnem delu predvideva tudi garažno hišo s 77 parkirnimi mesti za osebna vozila, ki jih bodo oddajali v najem, na platoju zemljišča ob vhodih v lokale trgovskega centra pa bo ograjeno parkirišče za stranke trgovskega centra.

Čeprav je bilo najprej predvideno, da bo ravenska občina v času gradnje poskušala v dogovoru z izvajalcem gradnje delno omogočiti tudi parkiranje na območju gradnje, izven gradbišča, se to ni zgodilo. Kot so pred začetkom izvajanja gradbenih del objavili na straneh občine, parkiranje na območju gradnje ne bo dovoljeno.

“Parkiranje na območju gradnje po morebitnem dogovoru z izvajalcem del, kot smo prvotno domnevali, žal ne bo možno. Zaenkrat so z razširitvijo makadamskega parkirišča že zagotovljena nadomestna parkirišča za do 50 vozil, ostala, ki so še v izgradnji v neposredni bližini bodo sproti označena in kmalu na voljo,” so navedli na spletni strani občine.

Gradnja krožišča bo potekala do oktobra 2021, garaža in trgovski center pa bosta izgrajena decembra 2021. Občina Ravne na Koroškem bo konec leta tako obogatila nabor ponudbe novih trgovin, pridobila garažno hišo in nova delovna mesta. Za večjo prometno varnost bo ob naselju Javornik poskrbljeno z izgradnjo krožišča, javne razsvetljave, pločnikov in kolesarske steze, še dodajajo na občini.

FOTO: Dela že potekajo:

VIR: Občina Ravne

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.