Search
Close this search box.

Na Javorniku bodo gradili nov trgovski center

Občina Ravne na Koroškem je na današnji dražbi prodala okoli 8000 kvadratnih metrov veliko zemljišče na Javorniku, kjer bo investitor zgradil nov trgovski center. Zemljišče je po izklicni ceni 55 evrov za kvadratni meter brez DDV kupil edini dražitelj, to je podjetje CP Nepremičnine iz Maribora. Vrednost nakupa je okoli 440.000 evrov.

Po neuradnih podatkih naj bi na danes prodanem zemljišču, v bližini katerega občina že načrtuje tudi novo večstanovanjsko gradnjo, zrasel nov Sparov trgovski center.

Natančna velikost prodanega zemljišča ni znana, ker parcelacija sicer večjega občinskega zemljišča še poteka. Znano pa je, da bo velikost okoli 8000 kvadratnih metrov. Podjetje CP Nepremičnine je edino vplačalo varščino v višini 60.000 evrov, ki je bila pogoj za sodelovanje na današnji dražbi. Varščina se vračuna v kupnino.

Občina Ravne na Koroškem bo na podlagi današnje uspešne dražbe s kupcem zemljišča najprej v 15 dneh sklenila predpogodbo, ko bo končan postopek parcelacije, pa tudi prodajno pogodbo, je za STA pojasnila direktorica občinske uprave na ravenski občini Anita Potočnik Slivnik. Rok za plačilo kupnine je nato 30 dni od sklenitve prodajne pogodbe.

Kupec mora v letu dni od podpisa prodajne pogodbe pridobiti pravnomočno gradbeno dovoljenje in začeti z gradnjo trgovskega centra, najkasneje v dveh letih od podpisa pogodbe pa mora pridobiti tudi pravnomočno uporabno dovoljenje.

Kupec zemljišča mora zgraditi trgovski center v minimalni velikosti 2500 kvadratnih metrov neto prodajnih površin s pripadajočo infrastrukturo. Trgovski center mora zajemati tudi prodajalne oblačil in obutve ter drogerijo, je določeno v razpisu dražbe.

Kupec zemljišča se z nakupom tudi zavezuje, da bo na svoje stroške uredil krožišče, še navaja razpis dražbe, kjer je določenih še več drugih pogojev, ki jih mora izpolnjevati kupec občinskega zemljišča.

To je druga večja prodaja občinskih nepremičnin v ravenski občini v zadnjih dveh mesecih. Občina je nedavno edinemu ponudniku v okviru zbiranja ponudb na razpisu, družbi Rimski vrelec, prodala kompleks Rimski vrelec v Kotljah. Kupec, ki načrtuje turistični razvoj kompleksa, je v začetku junija občini nakazal kupnino v višini 286.500 evrov.

Preberite še: Po 18. letih bo Rimski vrelec spet oživel (FOTO in VIDEO)

Dogodki