Na Hrvaškem potrdili še 67 okužb, v Sloveniji “plešemo po robu”

  • Pixabay

V Sloveniji so v četrtek opravili 917 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 17. Prav tako je v četrtek umrl en bolnik s covidom-19, je objavila vlada na Twitterju. V bolnišnicah se zdravi 24 bolnikov s covidom-19, pet jih potrebuje intenzivno nego. O čemer si laho več preberete TUKAJ.

Doslej so v Sloveniji potrdili 2156 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 119 bolnikov s covidom-19.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno aktivnih 240 okužb v Sloveniji, niso pa v četrtek potrdili okužbe pri nobenem zdravstvenem delavcu, niti nobenem zaposlenem ali oskrbovancu v domovih za starejše občane.

Po oceni raziskovalcev, ki na Institutu Jožef Stefan delajo projekcije poteka epidemije, so sedaj “kvazi-stacionarne razmere”. Efektivno reprodukcijsko število, ki kaže na to, na koliko ljudi prenese okužbo en okuženi, pa je približno ena. To “pomeni, da plešemo po robu”, so dodali.

Napovedali so, da se bo število dnevnih pozitivnih testov v prihodnjem obdobju predvidoma gibalo med pet in 30.

Sedemdnevno povprečje efektivnega reprodukcijskega števila za celo Slovenijo znaša 0,85. Če bi izvzeli domove za starejše, je to število 0,93. Kot navajajo, bi bilo dobro obdržati reprodukcijsko število pod ena in pričakati problematično jesen s čim boljšo epidemiološko sliko.

Na Hrvaškem potrdili še 67 okužb z novim koronavirusom

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili še 67 okužb z novim koronavirusom, zaradi koronavirusne bolezni 19 pa je umrla ena oseba, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Pri naših južnih sosedih je aktivno okuženih še 727 ljudi, kar je 22 manj kot v četrtek, poroča portal Index.

V bolnišnicah je na zdravljenju 125 bolnikov, od tega jih je šest na ventilatorju, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Med drugim so 16 okužb potrdili v splitsko-dalmatinski županiji, 14 v Zagrebu ter po tri pa v šibeniško-kninski in zadrski županiji.

Skupno so na Hrvaškem potrdili 5139 okužb z novim koronavirusom, covidu-19 pa je podleglo 145 oseb. Opravili pa so 118.955 testiranj, od tega 1750 v zadnjem dnevu.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila