Search
Close this search box.

V četrtek potrdili 17 novih okužb v desetih različnih občinah

Vlada je sporočila, da so včeraj v Sloveniji opravili 917 testov na novi koronavirus in potrdili 17 novih okužb. Ena oseba je umrla.

Po podatkih Sledilnika Covid so po tri nove okužbe so zabeležili v občinah Rogaška Slatina, Ilirska Bistrica in Ribnica, dve v Ljubljani, po eno okužbo pa v občinah Kranj, Rogatec, Litija, Log -Dragomer, Ljutomer in Nova Gorica. Na Koroškem ni novih okužb.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji in podatki za dan 30. 7. 2020 (00:00–24:00):

  • Število testiranj: 917
  • Število pozitivnih oseb: 17
  • Število hospitaliziranih: 24
  • Število oseb na intenzivni negi: 5
  • Dnevno število odpuščenih oseb iz bolnišnice: 0
  • Število umrlih oseb: 1

V Vrtcu Rogaška Slatina tri okužbe, v karanteni tudi rogaški župan

V enoti Izvir Vrtca Rogaška Slatina so v sredo zabeležili prvo okužbo z novim koronavirosum pri otroku, v četrtek pa še dve okužbi pri strokovnih delavkah. V karanteni je tako 41 otrok in šest zaposlenih, je danes za STA povedala ravnateljica vrtca Majda Plavčak. V karanteni je tudi župan Rogatca Martin Mikolič, ki je bil v stiku z okuženo osebo.

Kot je dejala Plavčakova, so v vrtcu zaprli tri igralnice, umivalnico in enega izmed vhodov oz. so zaprli tisti del vrtca, kjer so zaznali okužbo. Vrtec je še vedno odprt, otroci pa lahko vstopajo skozi pet preostalih vhodov.

V vrtcu so v stalnem stiku z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, v četrtek pa so z zunanjimi izvajalci opravili temeljito razkuževanje prostorov, v katerem so bivale okužene osebe.

Medtem pa je Mikolič za STA povedal, da je v karanteni skupaj s soprogo, ker sta bila v stiku s taščo, ki pa je okužena z novim koronavirusom. Za zdaj se počuti dobro, testiral se ni, karantena pa se mu bo iztekla v četrtek.

V Hrastniku v četrtek brez novih okužb

V Domu starejših Hrastnik so v četrtek odvzeli pet brisov zaradi morebitnih okužb z novim koronavirusom, in šest brisov pri občanih. Vsi brisi so bili negativni, so danes sporočili s hrastniške občine.

Kot je povedal direktor doma Drago Kopušar, je danes v domu predviden obisk dveh oz. treh diplomiranih medicinskih sester iz ljubljanskega kliničnega centra. Namen obiska je pregled vzpostavljenega sistema v domu, iskanje možnih izboljšav in nadgradenj ter pogovor o tem, kako delo izvajati naprej.

Naslednji večji odvzem brisov v domu bo v ponedeljek, v vmesnem času pa po potrebi oz. pri posameznikih, pri katerih bi se pojavili kateri od znakov virusa, so še napovedali na občini.

Vir: STA, Vlada RS, Sledilnik covid-19

Dogodki

Vlada je sporočila, da so včeraj v Sloveniji opravili 917 testov na novi koronavirus in potrdili 17 novih okužb. Ena oseba je umrla.