Search
Close this search box.

Na GPU zanikajo ukrepanje zoper organizatorje sprejemov za olimpijce

Na Generalni policijski upravi so danes zanikali poročanje medijev, da naj bi ukrepali zoper organizatorje sprejemov za olimpijca Glorio Kotnik in Tima Mastnaka. Portal 24ur je pred tem poročal, da je GPU zaradi domnevnega kršenja ukrepov za zajezitev koronavirusa celjski policiji naložila, naj poišče organizatorje prireditev.

Nikakor ne drži očitek, da bi policija izvajala ukrepe zoper organizatorje sprejemov športnikov,” so se na vprašanja STA odzvali na GPU.

Dodali so, da so bili seznanjeni z željami po organiziranju javnih prireditev in drugih oblik druženja ob sprejemu olimpijskih športnikov. Pobudnike so seznanili s trenutno veljavnimi ukrepi oz. omejitvami zbiranja, ki se nanašajo na preprečevanje širjenja novega koronavirusa, so zapisali. “Ugotovili smo, da je v večini primerov šlo za spontano zbiranje ljudi, pri čemer tudi ni bilo ugotovljenih kršitev,” so še poudarili.

Zapisali so še, da na policiji razumejo želje in pričakovanja vseh po zbiranju z olimpijskimi junaki in izražanju čestitk ob njihovem povratku domov, zaradi česar so tudi aktivno sodelovali s pobudniki tovrstnih sprejemov in jih seznanjali s trenutnimi možnostmi izvedbe sprejemov. Pobudniki so nasvete policije tudi upoštevali.

Kot so dodali na GPU, so tudi v policiji ponosni na slovenske športnike, nenazadnje jih je kar nekaj v policiji tudi zaposlenih. Vsem so še enkrat izrekli tudi čestitke.

Portal 24ur je danes poročal, da je GPU zaradi domnevnega kršenja ukrepov za zajezitev covida-19 Policijski upravi Celje naložila, naj ugotovi imena organizatorjev prireditev, ki sta na območju policijske uprave potekali prejšnji teden ob sprejemu deskarjev Kotnikove in Mastnaka. Sprejem za nosilko bronaste medalje je potekal v Velenju, za nosilca srebrnega odličja pa v Medlogu pri Celju.

Je pa pretekli teden v Polhovem Gradcu potekal tudi sprejem za skakalke na čelu z dvakratno olimpijsko prvakinjo Uršo Bogataj, ki je bil organiziran in na katerem je po pričevanju prisotnih potekalo preverjanje pogoja PCT. To so za STA potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana.

Kot so sporočili, je pristojna policijska postaja 7. februarja s strani organizatorja prejela prijavo prireditve ob sprejemu smučarskih skakalk v Polhovem Gradcu, “ki je v skladu s 17. členom odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 dovoljena.” Dodali so, da je organizator vestno poskrbel za predvidene predpisane ukrepe, tako da se je sprejem športnic odvijal varno in v splošno zadovoljstvo vseh prisotnih.

V prijetnem vzdušju pričakovanja olimpijskih športnic so nekoliko zamudili rok prijave, na kar so bili opozorjeni. Opozorilo je bilo z razumevanjem sprejeto,” so še dodali na PU Ljubljana.

V Sloveniji sicer še vedno velja odlok, po katerem je začasno prepovedano zbiranje oziroma druženje ljudi. Zbiranje je dovoljeno, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Zbiranje je dovoljeno tudi na organiziranih javnih shodih, katerih organizator je znan. Udeleženci morajo izpolnjevati pogoj PCT in zagotavljati medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Dogodki

Na Generalni policijski upravi so danes zanikali poročanje medijev, da naj bi ukrepali zoper organizatorje sprejemov za olimpijca Glorio Kotnik in Tima Mastnaka. Portal 24ur je pred tem poročal, da je GPU zaradi domnevnega kršenja ukrepov za zajezitev koronavirusa celjski policiji naložila, naj poišče organizatorje prireditev.