Search
Close this search box.

Na Elizabetinem sejmu vas bo s svojo ponudbo pričakalo več kot sto prodajalcev in razstavljavcev

Mestna občina Slovenj Gradec in JZ Spotur vabita jutri na tradicionalni Elizabetin sejem, ki se bo odvijal na Glavnem trgu in na Trgu svobode.

V Slovenj Gradcu prirejajo sejme že vse od srednjega veka, ko so bile okrog leta 1251 mestu podeljene trške pravice, nato pa leta 1267 še mestne. Sejemska tradicija se je ohranila vse do danes.

V mestnem jedru Slovenj Gradca se tradicionalno prirejajo trije splošni, t. i. kramarski sejmi (Jožefov, Pankracijev in Elizabetin). Sejem z najdaljšo tradicijo in zadnja leta tudi najbolj množičen je prav Elizabetin sejem, ki se ga boste lahko v Slovenj Gradcu udeležili že jutri od 8. ure naprej. Nekoč je trajal kar 28 dni, danes pa tako kot večina ostalih sejmov samo en dan.

Na sejmu sodelujejo razstavljalci in prodajalci iz cele Slovenije ter tudi iz tujine, vse več ‘kramarjev’ pa prihaja iz Slovenj Gradca in ostalih koroških krajev. Številne stojnice ponujajo raznovrstno blago široke potrošnje, izdelke domačih in umetnostnih obrti, kulinarično ponudbo ter kmečke pridelke.

Organizatorji za konec sporočajo, da sejmi v Slovenj Gradcu že dolgo niso namenjeni le prodaji in nakupu blaga, temveč predvsem druženju in prekinitvi vsakdanje rutine, zaradi česar so vsako leto tudi dobro obiskani.

Dogodki

Mestna občina Slovenj Gradec in JZ Spotur vabita jutri na tradicionalni Elizabetin sejem, ki se bo odvijal na Glavnem trgu in na Trgu svobode.