Na Dunaju okoli 10.000 protestnikov proti protikoronskim ukrepom

Na Dunaju so danes popoldne potekale demonstracije proti protikoronskim ukrepom v državi, ki se jih je udeležilo okoli 10.000 ljudi. Protestniki so ob tem vlado pod vodstvom kanclerja Sebastiana Kurza pozvali k odstopu, poročajo tuje tiskovne agencije.
FOTO: Wikipedia
Fotografija je simbolična

Avstrija je v boju proti covidu-19 trenutno sredi tretjega zaprtja države od marca lani. Zaprte so šole, trgovine z nenujno dejavnostjo, koncertne dvorane in gledališča ter športni centri.

Preberite tudi: Deželni glavar avstrijske Koroške Peter Kaiser pričakuje podaljšanje omejitev “še daleč v februar”

Današnji protestniki so poleg nezadovoljstva z vlado, jezo stresali tudi nad medije. Nosili so tudi napise, kot je Vi ste bolezen. Mi smo zdravilo, ter mahali z avstrijskimi zastavami. Večina tudi ni nosila zaščitnih mask in ni spoštovala pravil socialne distance, vključno z nekdanjim vodjo avstrijskih svobodnjakov in podkanclerjem Heinzem-Christianom Strachejem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skrajna levica je poleg tega pripravila protidemonstracije, ki se jih je po policijskih navedbah udeležilo okoli 500 ljudi, ki so obsojali nasprotovanje nošnji zaščitnih mask.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA so demonstracije proti protikoronskim ukrepom v središču Dunaja dlje časa potekale mirno, nato jih je s sedečo akcijo ustavila skupina 15 do 20 oseb, oblečenih v črno. Nogometni huligani, ki so se pridružili protestnikom proti protikoronskim ukrepom, so jih pri tem poskušali napasti. Policiji je uspelo, da je obe skupini ločila, še navaja APA.

Avstrijska vlada naj bi predvidoma v nedeljo sporočila nove ukrepe v boju proti novemu koronavirusu. Skupno so doslej v državi potrdili 392.511 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 7053 covidnih bolnikov.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.