Search
Close this search box.

Na dobrodelnem koncertu za Matjaža z Raven zbrali 2.920 evrov

Danes je na Ravnah na Koroškem potekal Dobrodelni koncert za Matjaža Čučka, ki ga je zanj organizirala njegova babica Karmen Močilnik, seveda ob pomoči njegove družine, glasbenikov in ostalih dobrosrčnih ljudi, ki so njej in Matjaževi družini izkazali podporo že pred in seveda predvsem na koncertu, na katerem se je s prostovoljnimi prispevki zbralo 2.920 evrov. Spet lahko rečemo, da smo Korošci stopili skupaj in dodali vsak svoj kamenček k mozaiku še ene srčne, z željo, srečne zgodbe.

Koncerta so se med drugim udeležili poslanec v DZ Jani Prednik, župan Raven dr. Tomaž Rožen, slovenjgraški župan Tilen Klugler, županja Črne mag. Romana Lesjak in podžupan Prevalj Boštjan Gorenšek.

Program je povezovala Janja Širnik, na odru pa se je predstavilo 14 nastopajočih, ki so poskrbeli za prijetno nedeljsko popoldne in enkratno vzdušje. Z nami so bili: Vražji muzikanti, Damjan Zih, Eva Boto, Ansambel Marka Gostenčnika, Adi Smolar, Vera Trafela, Škorpijoni, Milan Kamnik, Anej Gorenjak, ansambel Žarek, Marjana Mlinar, Monika Pučelj, Dunja Vrhovnik in S.O.S. kvintet. Zaradi bolezni pa se koncerta ni uspelo udeležiti Ditki Čepin.

Naj spomnimo, da se Matjaž bori z redko gensko boleznijo, Kongenitalnim miasteničnim sindromom. Kar pomeni, da se mali borec zelo hitro utrudi, ne hodi, se ne plazi in ne govori, skratka ima veliko zdravstvenih težav. Zaradi vsega naštetega potrebuje Matjaž 24 urno oskrbo in pomoč staršev, družinski proračun pa je zaradi samoplačniških terapij in fizioterapij zelo obremenjen.

Današnji koncert je bil namenjen zbiranju prostovoljnih prispevkov, s katerimi bodo Matjažu omogočili dodatne samoplačniške fizioterapije, delovne terapije in ga pogosteje peljali k logopedu. Kot je povedala Matjaževa mama Marisa pred koncertom, si želijo, da bi lahko nabavili vzpenjalnik za stopnice»Matjaž ima veliko aparatov, ki jih nosimo s seboj. Naložimo jih v voziček in nesemo vse skupaj dol, kar pa je zelo težko, zato nujno potrebujemo vzpenjalnik.«

S pomočjo srčnih ljudi, ki so se udeležili koncerta in prispevali denar, bo lahko Matjaž obiskoval dodatne terapije še naprej, denarja za nakup vzpenjala še ne bo dovolj, bo pa današnji zbran znesek zagotovo pripomogel k temu, da bo Matjaž kmalu dobil tudi vzpenjalnik.

V bližnji prihodnosti pa si Čučkovi želijo tudi preurediti avto, da bo primeren za prevoz Matjaža na terapije in nazaj, kar je zaradi vseh aparatov, ki ga spremljajo na vsakodnevnih poteh nujno potrebno.

Če se koncerta niste uspeli udeležiti in bi Matjažu vseeno želeli pomagati se obrnite na njegovo mamo Mariso, najdete jo TUKAJ.

Dogodki